Post Reply 
Hype (nie)spełniony
Author Message
Kern3l Offline
*

RE: Hype (nie)spełniony
(13-06-2011 22:34 )Gik Wrote:  @Kern3l
W tydzień można na spokojnie przejść DNF, pomyśleć nad swoją opinią, a i być może poświęcić trochę czasu na odkrywanie sekretów (albo po prostu spojrzeć na gamefaqs). DNF jest grą nieodpowiednią do robienia zagrajmy na ślepo, napisałem już dlaczego.

O tak, tylko ja mówię o LP na ślepo. Wyłącznie, za to niewyłącznie o Duke'u. Że jest grą nieodpowiednią - no cóż, może tak się zdarzyć, to okazuje się niestety po fakcie. Podejmujemy pewne, skalkulowane (oby...) ryzyko. Ja po prostu zaczynam grać (robię tuty itp.) i najczęściej po samym początku widzę, czy się nadaje. Tak nadawał się np. Bulletstorm, którego początkowo miałem w ogóle nie nagrywać. Dzięki takiej próbie mam powierzchowny ogląd, czy będzie dobra na ślepo (i w ogóle), czy nie.

(13-06-2011 22:34 )Gik Wrote:  Obecnie zagrajmy w Duke Nukem Forever jest zwyczajnie zbyt wiele. A poza tym - weź kilka obecnych zagrajmy z tej gry i wskaż mi chociażby jedną poważną różnicę między nimi.

To już kwestia sposobu nagrywania.

(13-06-2011 22:34 )Gik Wrote:  Umówmy się, że serii o jednej grze powinno być maksymalnie... bo ja wiem? 4? 5?

Nie popadajmy w przesadę. Nie stawiajmy sobie sztucznych granic. Po prostu zachowajmy zdrowy rozsądek, jednocześnie grając w to, co nam się podoba i starając się robić jak najlepsze Zagrajmy.

Rzecz leży nie w tym, ile jest zagrajmy danej gry, ale w tym, jakie Zagrajmy dany prowadzący robi. Jeśli widzom się podoba dany styl prowadzenia, to będą właśnie jego oglądać. Czemu np. zagrajmer, który zrobił kilka pierwszych gier z pewnej serii, podczas gdy jeszcze nie była popularna, ma sobie odmówić (a także widzom) zrobienia kolejnej, już superpopularnej (jednocześnie świeżynki) gry z serii? Bez przesady.

Widzę, że nadal to się wywodzi z uprzedzenia do tych pędzących za popularnością. Nie patrzmy na te sprawy z tylko takiej strony.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
13-06-2011 23:18
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Shinji-kun Offline
*

Limity ilości zagrajmy są trochę bez sensu - jednemu widzowi spodoba się osoba a, innemu osoba b. Im większy wybór, tym lepiej... Zazwyczaj. Ciężko jest się wtedy rozeznać, kto z nich prowadzi serię najlepiej, to prawda.
14-06-2011 07:14
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Falc00n Offline
*

Zgadzam się z tym, że LP powinno się robić z gry, na którą ma się ochotę. Warto jednak patrzeć przy tym na ilość ZW z danej gry. Mnie obecnie trapi pytanie czy nagrywać Fable (ofc Lost Chapters). Bardzo lubię tą grę, przeszdłem dwa razy, jako dobry i zły bohater, ale gdy widzę jaki jest natłok ZW z tej produkcji to mnie krew zalewa. Już bardziej rozumiem tego Minecrafta, gdyż umówmy się, że każdy LP może być chociaż odrobinkę inny - przecież jest to sandbox. A co do Fable to takiej opcji nie ma. Większość misji można wykonać na dwa sposoby, lecz to i tak nie wiele zmieni. Jeżeli chodzi o różnicę między tymi wszystkimi ZW to nie mówię oczywiście o prowadzeniu. Chodzi mi przede wszystkim o fabułę i rozgrywkę, która tak naprawdę zmienia się jedynie w zależności od tego jak rozbudujemy swoją postać.

@K3rnel
Zapraszam więc do skrytykowania mojego kanału. Tylko wolałbym nie tu, lecz w PW na YT.
Moim zdaniem ciężko się czyta krytykę, ale jeżeli jest coś co będę mógł zmienić, a ktoś mi pomoże to zauważycie to czemu nie? :)

@Limit ZW z danej gry
Nonsens. Limitu nigdy nie powinno być - chcesz to robisz. Jak Ci to wyjdzie to już Twoja sprawa. Nawet jeżeli gra jest identyczna przy każdym przejściu to masz prawo ją nagrywać. Ja osobiście nie lubię nagrywać takiej gry, jeśli cieszy się już dużą popularnością na kanałach LP.
14-06-2011 13:49
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SeedPL Offline
*

Falc00n Wrote:Zgadzam się z tym, że LP powinno się robić z gry, na którą ma się ochotę. Warto jednak patrzeć przy tym na ilość ZW z danej gry.
Każdy ma inny styl. Niektórzy nagrywają daną produkcję z komentarzem głosowym na poziomie zerowym (czyt. komentują okazyjnie, jak komentują to się jąkają i "pierdzą" do mikrofonu).
Przez innych ludzi trzeba się ograniczać?
(This post was last modified: 14-06-2011 14:06 by SeedPL.)
14-06-2011 13:56
Falc00n Offline
*

@SeedPL
Chodziło mi raczej o to, że nie warto robić kolejnego "Zagrajmy" z gry, która jest liniowa, niemalże taka sama przy każdym przejściu, a jest jej natłok.
14-06-2011 15:58
MrZupapl Offline
*

(14-06-2011 15:58 )Falc00n Wrote:  Chodziło mi raczej o to, że nie warto robić kolejnego "Zagrajmy" z gry, która jest liniowa, niemalże taka sama przy każdym przejściu, a jest jej natłok.
A czym się różnią ZW różnych Zagrajmerów?
.
.
.
.
.
.
Tak! To poprawna odpowiedź! Komentarzem, który jest zawsze inny! I jednym przypodoba się np. tylko Twoja seria bo odpowiada im Twój charakter i Twój styl!
Jeju, zagraniczni Zagrajmerzy (których ja obserwuję) nigdy nie patrzą co robią inni, są skupieni na sobie. Tylko my musimy wydziwiać.
(This post was last modified: 14-06-2011 16:55 by MrZupapl.)
14-06-2011 16:54
Roofix Offline
*

Tysięczny LP z Minecrafta się czymś wyróżnia?
14-06-2011 18:54
MrZupapl Offline
*

Czy wyróżnia czymś szczególnym? Raczej nie. Mówiłem o tym, że każde LP jest inne. Różnią się od siebie (przez Zagrajmera).

Narzekanie na MC zrobiło się tak samo nudne jak zaczynanie kolejnej serii o nim. To smutne.
(This post was last modified: 14-06-2011 19:13 by MrZupapl.)
14-06-2011 19:11
Falc00n Offline
*

Mądry punkt widzenia MrZupapl. Trza tak zacząć rozumować. Dzięki za motywację :)
Tylko będę musiał się postarać, żeby ten Fable był porządnie zrobiony.
14-06-2011 19:35
Sworson Offline
*

Quote:Narzekanie na MC zrobiło się tak samo nudne jak zaczynanie kolejnej serii o nim. To smutne.

Może dlatego, że sama gra jest nudna.
14-06-2011 19:42
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Hype spełniony, czyli zagrajmy w Crysis 2 Gik 10 4.869 27-03-2011 23:49
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5