Falc00n
{socialsites}
|
League of Legends - podział serwera EU
Za ok. 12 godzin europejski serwer League of Legends zostanie podzielony na europę zachodznią i euorpę północno/wschodnią.
Wszyscy gracze zostaną przydzieleni do danego serwera według swojego kraju. Polska znajduje się (of course) na obszarze przenosin na serwer wschodni.
Cała akcja jest spowodowana ostatnimi problemami z serwerem. Przez rosnącą populację graczy na serwerze EU, stał się on niestabilny i często niedostępny. Często musiałem czekać ok. 1 godz. na dostanie się do gry...
Mimo to pomysł mi się średnio podoba. Niby znowu Riot chce dać nam wynagrodzenie w postaci 14-dniowego IP boost'a, ale wciąż nie jestem zadowolony z przeprowadzki. Wyczuwam, że to się zmieni, bo pewnie jakość się gry się poprawi i serwery będą stabilniejsze.
W dodatku jak zobaczyłem mapę podziału to od razu pomyślałem o komunie i "żelaznej kurtynie"...
Są tutaj jacyś gracze z serwera EU? Jeżeli tak - co Wy o tym sądzicie?
|
|
30-06-2011 11:15 |
|
Mandero
{socialsites}
|
RE: League of Legends - podział serwera EU
I tak aby znaleźć grę 3on3 trzeba czekać w cholerę czasu, a teraz to w ogóle >_<
|
|
30-06-2011 13:20 |
|
appareil
{socialsites}
|
Quote:Przecież część Rosji znajduje się w Europie
Turcji też, ja się pytam, gdzie jest Turcja?
Piwa nawarzyli, teraz wypić nie mogą, do czego zresztą sami się przyznali. PvP.net ma ograniczenia techniczne, więc zamiast to poprawić, idą po najmniejszej linii oporu.
Z tego, co zauważyłem po planowanych zmianach, to główny nacisk w części pijanych Wikingów położono na nasz nadwiślański kraj. Dla niektórych to może być zaleta, inni uznają, że Riot izoluje plebs. Mnie to mało obchodzi, co najwyżej częściej będę miał okazję słyszeć, jak ktoś rozpoznał znajomego w grze. Meh.
PS. Dam głowę, że gdy wczoraj patrzyłem na mapkę, to Austria była po naszej stronie.
(This post was last modified: 30-06-2011 16:10 by appareil.)
|
|
30-06-2011 16:07 |
|
Mide
{socialsites}
|
Ja osobiście na EU pogrywałem od czasu do czasu, bardziej skupiłem się na US. Co zabawne gra w której trafi mi się więcej niż 2 "jankesów" to przypadek jeden na milion. Doprawdy ostatnio miałem team oczywiście swój na przeciwny i wypadło nam 5 polaków, co najzabawniejsze nie byli oni razem (to znaczy nie byli znajomymi) ponieważ po 15 minutach kiedy padły im prawie wszystkie wieże, zaczął się flood "kobiet lekkich obyczajów" na czacie, a ich akcje były słabo... nie, to nie to, ich akcje nie posiadały żadnego zgrania. Powinni już dawno machnąć nazwę US na Global. Amerykanie są w mniejszości na ich własnym serwerze - zabawne nie?
Co do ścisłego tematu: w dalszym ciągu nie rozumiem czemu nie byli w stanie zwiększyć przepustowości i ,nazwijmy to, "mocy" serwera zamiast rozdzielać na dwa oddzielne. To tak samo jak w czasach popularności MMO Cabal online Europe, zamiast popracować nad łączem i samymi serwerami, rozdzielili by na kilka części. Nosz paranoja i nic więcej.
kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
|
|
01-07-2011 00:31 |
|