(17-07-2011 22:05 )Gik Wrote: Podeślij mi pytania, to w chwilach przypływu dobroci popatrzę na nie i pomyślę nad werdyktem.
Akurat pytania zależą od osoby z którą będzie przeprowadzany wywiad dlatego do pierwszego posta dodałem ankietę: z kim chcecie zobaczyć wywiad?
Zaproponowałem Człowieka z wyżyn, MrJaggeda i VVitchavena. Myślałem nad wywiadem z RagnarokiemPL ale on jakoś w najbliższych dniach wyjeżdża, nie będziemy zawracać mu gitary, może jak wróci :)
Jak sobie to wyobrażam i dlaczego wybrałem takie a nie inne osoby:
1.Człowiek z wyżyn - wywiad z nim chyba byłby najciekawszy - nie ujawnia on dużo informacji o sobie na YT, a jest sporo rzeczy o które można by go zapytać - jest też jednym z pierwszych polskich Zagrajmerów - LCSintrax który upiera się że był pierwszym polskim LPerem (jeżeli dobrze pamiętam) wrzucił pierwsze video 22 września 2009. CZW zrobił to trochę później (16 grudnia) ale nadal jest to już 1,5 roku działalności na polskiej scenie LP. Można by zapytać go o początki działalności, czym się kierował na początku etc.
2.MrJagged99 - dziwny przypadek. Ma ponad 600 filmów a nie uzyskał nawet 3000 widzów, prowadzi LP naprawdę ciekawie, ma doskonały głos do tego typu działalności (moim zdaniem). Miłośnik serii Resident Evil i ładnych dziewczyn - co jest przyczyną jego niskiej popularności? Dyskusja o tym mogłaby doprowadzić do ciekawych wniosków
3.VVitchaven - bez wahania można go nazwać legendą polskiej sceny LP - nie tyle jeżeli chodzi o jakość materiałów, chodzi o kontrowersje które są wokół jego osoby, spowodowane przede wszystkim przez... ekhm... wyrazisty styl prowadzenia lets playów. "Kurwa rozjebię was czereśniaki yeaaaaah" - czy tego chcą polscy widzowie? Czy VVitchaven jest świadom że oglądają go głównie osoby poniżej 16 roku życia? Czy w normalnym życiu jest taki jak to pokazuje na LP, czy po prostu prowadzi show? Dlaczego nie prowadzi Zagrajmy w starym stylu który wielu zdaniem był lepszy - zdecydowanie mniej przeklinania, więcej tłumaczenia i ogólnie gadał ciekawe rzeczy, w miarę upływu czasu zmienił się trochę w showmana który korzysta z jednego schematu. Poważna rozmowa z nim mogłaby wiele wyjaśnić.
Jak widzicie moje podejście do wywiadów jest zgoła inne niż prowadzili to poprzedni prowadzący - im wyszły luźne pogawędki, ja chciałbym raczej przeprowadzić rozmowy na nieco poważniejsze tematy, tak by były jak najciekawsze dla oglądającego. Niektóre pytania mogą być dla osób z którymi przeprowadzany jest wywiad nieco niewygodne, szczególnie jeżeli miało by chodzić np. o wywiad z VV.
Ku jakiej opcji ja się najbardziej skłaniam? Chętnie przeprowadziłbym wywiad z VV ponieważ bardzo chciałbym poznać odpowiedzi na kilka pytań które przytoczyłem w tym poście jak i kilka innych których nie zdradziłem. Jednak do tworzenia Zagrajmy w zainspirował mnie CZW, i dużo bardziej interesują mnie jego początki, jak mój guru radził sobie na starcie jego działalności, jak wyglądała polska scena LP w 2009 roku, kogo wtedy oglądał itp. - dlatego mój głos w ankiecie oddaję na Człowieka z wyżyn.
Na głosowanie macie 4 dni, zastanówcie się kogo chcecie pomęczyć i kliknijcie co trzeba :)