Post Reply 
League Of Legends
Author Message
Gimper Offline
*

RE: League Of Legends
(24-08-2011 22:30 )Psych00l Wrote:  Co do focusu tanka/offtanka. Tank/offtank przykleja się do naszego carry i go bije. Carry nie może zużyć skilli na tanka/offtanka ponieważ wtedy nie zabije przeciwnych carry. Co robi team:

a) Pomaga swojemu carry focusując tanka/offtanka
b) Zostawia carry żeby tank/offtank go zabił

Odpowiedź jest prosta.

c) Rzuca efekty cc na tanka/offtanka ratując carry a główny dmg i tak bije w ważniejsze cele.

Ale to jest tylko teoria, w rzeczywistości dzieje się opcja A lub B, przynajmniej na meczach niższych szczebli.

[Image: t43eX.jpg]
24-08-2011 22:32
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Psych00l Offline
*

(24-08-2011 22:32 )Gimper Wrote:  
(24-08-2011 22:30 )Psych00l Wrote:  Co do focusu tanka/offtanka. Tank/offtank przykleja się do naszego carry i go bije. Carry nie może zużyć skilli na tanka/offtanka ponieważ wtedy nie zabije przeciwnych carry. Co robi team:

a) Pomaga swojemu carry focusując tanka/offtanka
b) Zostawia carry żeby tank/offtank go zabił

Odpowiedź jest prosta.

c) Rzuca efekty cc na tanka/offtanka ratując carry a główny dmg i tak bije w ważniejsze cele.

Ale to jest tylko teoria, w rzeczywistości dzieje się opcja A lub B, przynajmniej na meczach niższych szczebli.

Na haj elo cc się zostawia na lepsze cele niż tank. Pozostaje jedynie slow który zmniejsza tylko movement speed. Strata takiego stuna tarica lub kogo innego nie jest opłacalna.

Btw, nie wiem czemu prowadzimy głupią konwersację, każdy ma rację. Jeden team robi tak i jest to lepsze rozwiązanie a drugi robi inaczej chociaż to gorsze rozwiązanie.
(This post was last modified: 24-08-2011 22:38 by Psych00l.)
24-08-2011 22:36
Shinji-kun Offline
*

(24-08-2011 22:26 )Gimper Wrote:  Większość oglądających zawsze wyłapie wszystkie twoje błędy, obśmieje je i będzie szczycić się tym że oni na pewno zrobiliby to lepiej.
Jak to sam ładnie ująłeś, 'nie lubię, kiedy ktoś wkłada w moje usta słowa, których nie powiedziałem'
Quote:Irytuje mnie to bo w czasie gry ci sami goście nie są już tacy cwani - gdy sami trzymają myszy w rękach to również popełniają masę błędów a gdy zwrócisz im na to uwagę to się obrażają.
Uogólnianie.

Quote:OK - można napisać co zrobili źle, ale okropnie irytuje mnie wyśmiewanie tego, szczególnie przez osoby który wybitnie w tą grę nie grają.
Gdzie wyśmiałem focusowanie tanka? Powiedziałem wyraźnie, błąd taktyczny ze strony Millenium, według mnie za bardzo skupili się na Cho zamiast na tych, którzy naprawdę zadawali obrażenia. Nie oszukujmy się, Cho'Gath bez przedmiotów na AP nie jest w stanie zranić czempionów do tego stopnia, żeby automatycznie należało skupić się na nim zamiast na Kog'Mawie czy Nocturnie, ewentualnie Sonie. A w tym wypadku Cho robił WSZYSTKO pod tanka.
Quote: irytuje mnie wyśmiewanie każdego, najmniejszego nawet potknięcia, gdyż służy to tylko i wyłącznie dowartościowaniu słabszego gracza (haha on jest niby taki dobry a focusuje tanka ja jestem fajny bo tak nigdy nie robię. Nigdy, przenigdy).
Na tym poziomie to nie powinno się zdarzać, chyba, że wspomniany Cho byłby jedynym czempionem w okolicy. Nigdy nie powiedziałem, że sam gram jakoś wybitnie i że nie popełniam błędów, co nie oznacza, że nie mam prawda wytknąć ich profesjonalistom. Bądź co bądź, dla nich to jest prawie że praca. Jakoś nikt nie narzeka, że politykom się wytyka błędy, samemu nie mając doświadczenia w zawodzie polityka.

A tak nawiasem mówiąc, co do Twojego stwierdzenia, że 'nigdy nie będą grali tak dobrze, jak oni' - cóż, zobaczymy. Sam mam dosyć ambitne plany odnośnie sezonu drugiego i stwierdzenie, że nie mam szans wskoczyć na nieco wyższy poziom tylko pobudza moją ambicję.
(This post was last modified: 24-08-2011 23:00 by Shinji-kun.)
24-08-2011 22:58
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sakulos Offline
*

Nowe wartosci odznak :)
Warto sprobowac
http://www.leagueoflegends.pl/component/...dznak.html

Srebro powinienem miec ale teraz jestem ponizej 1400 wiec bede dobijac troche. Zloto tak blisko a tak daleko :(

Mój blog
[Image: xd.jpg]
25-08-2011 08:55
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Shinji-kun Offline
*

Ja tam na złoto prawie że równo się łapię. Darmowy Jarvan nie jest zły. :D
25-08-2011 09:13
punio7 Offline
*

WetDream wywalony z SK. http://www.leagueoflegends.pl/component/...tofsk.html Ktoś inny będzie musiał lamić Nocturnem na dżungli.

Oraz czas na patcha!

http://www.leagueoflegends.pl/component/...00124.html

Już na prezentacji Talona widzieliśmy ten cały "Kill callouts" więc można było się spodziewać zmian w pvp.net . Osobiście nie wiem kiedy wystartować ma Dominion ale miałem nadzieję iż będzie to w tym patchu. Ktoś zna konkretną datę?

Soraka
Astral Blessing
Współczynnik mocy magicznej zredukowany do 0.45 z 0.9
Czas odnowy umiejętności zwiększony do 20 sekund z 10
Bazowe leczenie zwiększone do 70/140/210/280/350 z 60/120/180/240/300
Bonus do pancerza zwiększony do 25/50/75/100/125 z 20/35/50/65/80
Wish
Współczynnik mocy magicznej zredukowany do 0.7 z 1.3
Koszt many zredukowany do 100/175/250 z 200/275/350

No to nara Soraka, miło było cię znać.

Taric
Bazowa szybkośc ataku zwiększona do 0.625 z 0.613
Imbue
Współczynnik mocy magicznej zredukowany do 0.6 z 1.1
Czas odnowy umiejętności zwiększony do 20/19/18/17/16 sekund z 16/15/14/13/12
Bazowe ataki redukują czas odnowy „Imbue" o 1 sekund z 2 ale wartość wzrasta do 3 sekund w przypadku atakowania wrogich bohaterów

Ej nie taka była umowa! Miało być 4 sekundy i nikt nie mówił o atakowaniu czempiona! Cóż ciebie Taric też miło było znać.

[Image: 88440151.gif]
(This post was last modified: 25-08-2011 10:06 by punio7.)
25-08-2011 09:55
Gimper Offline
*

(24-08-2011 22:58 )Shinji-kun Wrote:  
(24-08-2011 22:26 )Gimper Wrote:  Większość oglądających zawsze wyłapie wszystkie twoje błędy, obśmieje je i będzie szczycić się tym że oni na pewno zrobiliby to lepiej.
Jak to sam ładnie ująłeś, 'nie lubię, kiedy ktoś wkłada w moje usta słowa, których nie powiedziałem'
Nie było to skierowane w twoją stronę tylko ogólnie, co podkreślił zwrot "większość oglądających". Generalnie to nie z tobą powinienem prowadzić dyskusję, bo ja piję raczej do Sekarthisa z którym miałem przyjemność grać kilka razy.
Quote:
Quote:OK - można napisać co zrobili źle, ale okropnie irytuje mnie wyśmiewanie tego, szczególnie przez osoby który wybitnie w tą grę nie grają.
Gdzie wyśmiałem focusowanie tanka? Powiedziałem wyraźnie, błąd taktyczny ze strony Millenium, według mnie za bardzo skupili się na Cho zamiast na tych, którzy naprawdę zadawali obrażenia. Nie oszukujmy się, Cho'Gath bez przedmiotów na AP nie jest w stanie zranić czempionów do tego stopnia, żeby automatycznie należało skupić się na nim zamiast na Kog'Mawie czy Nocturnie, ewentualnie Sonie. A w tym wypadku Cho robił WSZYSTKO pod tanka.
Jak napisałem już wyżej - piłem raczej do Sekarthisa niż do ciebie, słusznie się bronisz bo sam pisałeś tylko stwierdzenia ;)
Quote:
Quote: irytuje mnie wyśmiewanie każdego, najmniejszego nawet potknięcia, gdyż służy to tylko i wyłącznie dowartościowaniu słabszego gracza (haha on jest niby taki dobry a focusuje tanka ja jestem fajny bo tak nigdy nie robię. Nigdy, przenigdy).
Na tym poziomie to nie powinno się zdarzać, chyba, że wspomniany Cho byłby jedynym czempionem w okolicy. Nigdy nie powiedziałem, że sam gram jakoś wybitnie i że nie popełniam błędów, co nie oznacza, że nie mam prawda wytknąć ich profesjonalistom. Bądź co bądź, dla nich to jest prawie że praca. Jakoś nikt nie narzeka, że politykom się wytyka błędy, samemu nie mając doświadczenia w zawodzie polityka.
Wytykanie błędów jest ok. Wyśmiewanie ich już niekoniecznie, dlatego wkurza mnie takie zachowanie jakie np. zaprezentował Sekarthis, a wkurza mnie tym bardziej bo wiem że on sam nie gra jakoś dobrze.
Quote:A tak nawiasem mówiąc, co do Twojego stwierdzenia, że 'nigdy nie będą grali tak dobrze, jak oni' - cóż, zobaczymy. Sam mam dosyć ambitne plany odnośnie sezonu drugiego i stwierdzenie, że nie mam szans wskoczyć na nieco wyższy poziom tylko pobudza moją ambicję.
To bardzo fajnie, w sumie trochę niepotrzebnie z tobą dyskutowałem bo to nie w twoją stronę były skierowane moje słowa :)

25-08-2011 10:32
Sekarthis Offline
*

Erm... what? Muszę przyznać szczerze, że tutaj mnie zagiąłeś, bo nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek z Tobą grał (możliwe, że wtedy byłeś na koncie Argeena, a ja o tym nie wiedziałem; na US nigdy nie grałem, ba, nie mam nawet tam konta). Ogólnie rzecz biorąc masz rację, pewnie nie gram jakoś szczególnie dobrze, ale wątpię, żebym też grał szczególnie źle. Na podstawie tej samej co Ty mogę wysnuć wniosek, że prezentujemy podobny poziom.

Wybacz, że uraziłem cię moją kpiną/drwiną/nazwij to jak chcesz. Po prostu czasem jest to silniejsze ode mnie. Teraz mogę po prostu rzec: u mad, że się naśmiewałem z focusowania tanka? Takie zachowanie jest całkiem popularne, zauważ. Na forum EU, podczas Dreamhacka, powstał temat komentujący błąd pewnego Twisted Fate'a. Nazwa temat: "Don't worry guys i'm here to help", treść zaś: "*throws blue card*". Była to reakcja na nieudany gank, podczas którego rzeczony czempion użył niebieskiej, zamiast złotej karty. Ludzie lubią śmiać się z błędów, więc nie ma co się irytować o bzdury. Chyba że prezentujemy zachowanie rodem z dram. Jeśli krytyka jest negatywna, irytuja nas, więc ją usuwamy, bo po co sobie psuć dzień?

Poza tym, nie trzeba grać na poziomie Shusheia, żeby znać podstawy gry i wiedzieć, że nie focusuje się tanka. Równie dobrze CLG mogło robić tower dive'y na pierwszych poziomach, albo ślepo lecieć na Nexus przeciwnika. Tego też się nie robi, ale skoro to prawdziwy zawodowcy to na pewno mają w tym jakąś strategię.
To co zrobiło Millenium było podstawowym błędem i za to będą wyśmiewani. Dlaczego? Bo o ile w amatorskiej grze jeszcze to ujdzie, to zawodowcy mają jeden cel: wygraną. To nie są gry for fun, tylko zawody, z jakąśtam stawką. To wymaga skupienia i przemyślanych zagrań.
A żeby wygrać nie można popełniać takich błędów, bo to może kosztować wiele. Walki drużynowe były wygrywane przez CLG właśnie przez to, że wszystko leciało w Cho, a za plecami Zilean czekał jeszcze ze swoim ulti.

I żeby nie było, że ten post brzmi agresywnie w niektórych częściach, nie miałem i nie mam zamiaru Cię urazić, mości Gimperze. Wiem, że internet to serius business, ale nie bierz zachowań ludzi z internetu tak bardzo do siebie. Szkoda życia.

Chaos is the only true answer.

What are little boys made of?
Snips and snails, and puppy dogs tails
That's what little boys are made of !"
What are little girls made of?
"Sugar and spice and all things nice
That's what little girls are made of!"
25-08-2011 12:58
Gimper Offline
*

Jasne, chciałem tylko zaznaczyć że takie zachowanie mnie irytuje, nic więcej :) Nie obchodzi mnie to czy jest/nie jest to popularne.
Może akurat byłem w złym nastroju że tak zareagowałem, mea culpa - wybacz.

25-08-2011 16:58
punio7 Offline
*

Mam jedną bardzo ważną uwagę co do najnowszego patcha:

"Skrócenie czasu wczytywania i zwiększenie liczby klatek na sekundę na Summoner's Rift, Twisted Treeline i w samouczkach"

Bullshit, fpsy po tym patchu z akceptowalnych 15-25 spadły mi do 5-10 przez co gra stała się niemożliwa. Czy tylko ja mam ten problem?

[Image: 88440151.gif]
25-08-2011 21:53
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  League of Legends US czy EU poziom graczy Taoczin 32 11.762 02-03-2012 20:49
Last Post: Moje Granie
  League of Legends - podział serwera EU Falc00n 8 3.046 01-07-2011 00:54
Last Post: MrArroniro

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 26 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5