Post Reply 
Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
Author Message
Vic83 Offline
*

RE: Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
(25-06-2011 11:49 )punio7 Wrote:  W znane gry ludzie grali

Niekoniecznie. Ja gram niemal wyłącznie w przygodówki, stąd większość współczesnych hitów znam jedynie z recenzji i materiałów wideo.
Z kolei nagrywając zagrajmy kieruję się chęcią pokazania ludziom, że gry przygodowe ciągle mają się dobrze, że powstaje ich mnóstwo, a media ogólnogrowe wykazują się słabą znajomością tematu pisząc od 10 lat o niechybnej śmierci gatunku. Taka jest moja motywacja.
Rozumiem jednak i szanuję motywacje innych. Nie krytykuję też tego, że ktoś chce dotrzeć do masowego widza. Jeśli takie są jego ambicje, cóż - ma do nich prawo. Jeśli ktoś chce przyciągnąć widzów, ma do wyboru kilka dróg, dzięki którym osiągnie sukces - może dbać o wysoką jakość swoich filmów, może też pójść na skróty i szukać subskrypcji metodami niezwiązanymi z pracą nad sobą i swoimi materiałami (czyli na przykład prosić o subskrypcje, nagrywać zagrajmy jedynie z najpopularniejszych gier). Jeśli ktoś wybiera tę pierwszą metodę, mogę mu jedynie przyklasnąć.

(25-06-2011 11:49 )punio7 Wrote:  Zresztą co ma czynić akurat ciebie innym od reszty zagrajmerów, że uważasz iż akurat ciebie ludzie zechcą oglądać a nie innych?

Charyzma, osobowość, wiedza, fachowość, błyskotliwość, poczucie humoru.
Wszystko to, co sprawia, że lubimy czytać teksty konkretnego dziennikarza.
25-06-2011 12:51
Find all posts by this user Quote this message in a reply
dekalok Offline

Co do tematu, to u mnie minecraft odpada już na starcie. Było tyle filmików, tyle pomysłów, że ludzie już nic swojego nie zrobią, tylko kopiują. Poza tym myślą, że przyciągną tym wielu widzów i będą jak dżejdżej dzołker.. Ja też robiłem filmiki z minecrafta i też w bardzo krótkim czasie przyciągnąłem wielu widzów, ale nikt tego nie oglądał.

Druga sprawa, to wszystkie szczelanki. Gracz wtedy jest skupiony na strzelaniu, skradaniu się i tak dalej, więc komentarze są sporadyczne, poza tym oglądanie tego jest nudne. (Ze strzelanek oglądałem tylko lp bioshocka)

I to co było wymieniane już wiele razy metin2, assasin.
04-07-2011 12:07
Falc00n Offline
*

(04-07-2011 12:07 )dekalok Wrote:  Druga sprawa, to wszystkie szczelanki. Gracz wtedy jest skupiony na strzelaniu, skradaniu się i tak dalej, więc komentarze są sporadyczne, poza tym oglądanie tego jest nudne. (Ze strzelanek oglądałem tylko lp bioshocka)

Komentarze ze "szczelanek" sporadyczne? To zależy od komentującego i tego w jaki sposób nagrywa. Jeżeli gra wymaga skupienia to chyba łatwiej najpierw nagrać obraz, a potem dodać narrację? Wiele osób tak robi i chwała im za to. Z takich gier komentarz na pewno będzie ciekawszy, gdy zagrajmer nagra go później. Poza tym nie zgodzę się z tą teorią, bo w shooter'ach łatwiej jest komentować niż w np. wymagających wyścigach (patrz: symulatory samochodowe).
04-07-2011 13:53
ManyMM Offline
*

Minecraft, Rajd na Berlin (1-3), Medal of Honor (2010), R.U.S.E i World of tanks. Gry ogólnie spk ale let's play byłby zajebiście nuuuudny. Pozdrawiam.

MEDIUM LEVEL OF PLAY :)
21-09-2011 16:01
LevirPL Offline
*

Kern3l Wrote:Według mnie haniebne mogą być jednie motywy robienia "Zagrajmy" z popularnych gier, a nie sama czynność.

"Gram w to, bo lubię!" [Obrazek: thumbsup.gif]
"Gram w to, bo popularne, więc będą oglądać!" [Obrazek: thumbsdown.gif]
Jeżeli chodzi o moje zdanie - nic dodać, nic ująć.
Nie widzę sensu w nagrywaniu "Zagrajmy w" z gier, których się nie lubi, a jedynym motywem do nagrywania jest to, że gra jeszcze nie jest popularna albo nie została jeszcze nagrana. Dlatego ja trzymam się zdania, żeby nagrywać z tego, co się lubi... Lubisz Minecrafta? Nagrywaj, czemu nie! Bylebyś przestrzegał podstawowych zasad i był oryginalny.

[Image: psdaser.png]

Zapraszam na mój kanał youtube: http://www.youtube.com/user/LevirPL
25-09-2011 12:58
punio7 Offline
*

(25-09-2011 12:58 )LevirPL Wrote:  Lubisz Minecrafta? Nagrywaj, czemu nie! Bylebyś przestrzegał podstawowych zasad i był oryginalny.

[Image: idontgivea.jpg]

[Image: 88440151.gif]
25-09-2011 13:21
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrAtrion Offline
*

Punio - zabójczy rysunek :D

Minecraftem to ja już zwracam. Jedyne LP z tego jakie w ogóle oglądam to osoby dobrze nam znane. One przynajmniej starają się coś nowego wymyślić. No i jeszcze zagraniczny X (ang) zarąbiście prowadzi nie tylko tą grę. Już wolałbym nagrać Gothica niż MC. Gothic przynajmniej ma fabułę i zakończenie.

Wstyd powinno też być wrzucanie LP 'na ślepo' z gier, w których trzeba trochę pomyśleć. Kręci się taki 5 minut jak nie powiem co w przeręblu.

Na koniec dodam, że robione LP przez znanych zagrajmerów są często kopiowane przez innych, na siłę szukających widzów. Podejrzewam, że problem tkwi tutaj nie tylko w braku wyobraźni (kopiowanie powiedzonek) ale i w wieku takiego delikwenta - im młodszy tym mniej gier zna, a ze świetnych klasyków rzadko są robione LP.
25-09-2011 15:04
appareil Offline
*

Quote:Nagrywaj, czemu nie! Bylebyś przestrzegał podstawowych zasad i był oryginalny.
A cóż to za zasady?
25-09-2011 15:48
MrAtrion Offline
*

Do listy bym dorzucił WoW'a. Równie dobrze można by robić ze wszystkich gier MMO i przeglądarkowych. MMO to gry bez zakończenia jak MineCraft.
29-09-2011 09:20
Lavos Offline
*

Minecraft jest już passé! Bierzcie przykład z wielkich celebrytów jutuba i bierzcie się za League of Legends!

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
29-09-2011 11:47
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Grafika jest najważniejsza? A co z resztą? Wilczyca 40 8.486 28-12-2012 23:59
Last Post: WitaZ
  Następne zagrajmy w? CarrotPL 40 9.459 14-12-2011 15:10
Last Post: appareil
  gierka na zagrajmy recon12 17 4.608 21-09-2011 18:20
Last Post: LittleBoy

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5