![]() |
Smite - LoL z trzeciej osoby! - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15) +--- Thread: Smite - LoL z trzeciej osoby! (/showthread.php?tid=1446) |
RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Rabus - 10-07-2012 02:13 (09-07-2012 20:39 )Gik Wrote: A jak tam aspekt Pay2Win, drogie dzieci LoL-a? Czy wy sobie jaja robicie? W którym miejscu jakakolwiek MOBA jest pay2win? W tym że co tydzień możesz zagrać innym championem? A może to, że możesz kupić WSZYSTKIE championy bez wydawania grosza na grę? RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Wan1Mas - 10-07-2012 08:21 [spoiler] ![]() Gandhi approves. RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Sou - 11-07-2012 07:01 SMITE dobrze się zapowiada chociaż IMO balansu to tam narazie nie ma;] Dobrze, że mało kto ogarnia i gra z kumplami na TSie bo by było niezbyt ciekawie:D Co do pay to win to SMITE model LoLa ma czyli champy za exp/kasę a skórki tylko za kasę. Co do pay-to-win to dla mnie osobiście pay-to-win jest jeśli za realną $ można wygrywać w grze (w różnych jej obszarach) z osobami które nie płacą ;) Tak więc nawet jeśli ktoś jest w stanie kupić sobie broń/champa za $ a ja jestem w stanie go zdobyć samemu w rozsądnym czasie to nie jest to dla mnie pay-to-win. Jeśli ktoś może kupić boosta do statów/skilli, a ja jestem w stanie zdobyć go w grze w rozsądnym czasie to nie jest to dla mnie pay-to-win. Taki EVE na przykład. Można legalnie kupić PLEXy od CCP a później je sprzedać legalnie na markecie, za zdobytą kasę kupić najlepszy statek w grze, ale to nie pay-to-win bo inni też mogą ten statek kupić ;) No, ale mówie, to indywidualna sprawa co dla kogo jest pay-to-win czyli w którym momencie uznaje, że 2ga osoba "pokonała go" bo zapłaciła realną $ (patrząc od strony nie płacącego za win). RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Lavos - 12-07-2012 02:16 (09-07-2012 20:39 )Gik Wrote: A jak tam aspekt Pay2Win, drogie dzieci LoL-a? LoL nie jest Pay2Win, wątpię czy ten tytuł będzie. RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - darmozjad - 12-07-2012 16:41 Wydaje mi się, że największym problemem jest rzucanie skill shoot'ów na większą odległość. Postać zasłania wtedy miejsce gdzie chcemy rzucić i nie mamy 100% pewności czy rzucimy skill'a tam gdzie chcemy (np. grad strzał Artemidy). RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Bogs - 12-07-2012 16:46 darmozjad Wrote:Wydaje mi się, że największym problemem jest rzucanie skill shoot'ów na większą odległość. Postać zasłania wtedy miejsce gdzie chcemy rzucić i nie mamy 100% pewności czy rzucimy skill'a tam gdzie chcemy (np. grad strzał Artemidy). u mnie jest identycznie, np. kiedy Ymir próbuje walnąć swoją ścianę często robi to niedokładnie. a ogólnie, co do gry to jest spoko, nieźle wciąga, ma kilka dobrych rozwiązań i myślę, że zyska sporą popularność. RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - HudsonM - 13-07-2012 07:04 Gra jest całkiem spoko jak na betę, jednak widać że twórcy muszą jeszcze dużo popracować, system znajomych jest trochę mongolski, poddawanie się jakieś takie mało widoczne czasem w trakcie meczu nie zauważasz że drużyna daje surrenda, bohaterowie to już w ogóle masakra jeżeli ktoś jest mocny to tak jest bo dajmy na to Anubis swym wzrokiem zabija bez problemu i wpierdziela życie jak reksio szynkę, Zeus gdy walnie ulti i da jeszcze 3 to strasznie łatwo multi killa wbić, chciałbym aby bardziej popracowali nad Agni bo jak narazie jest strasznie dziwna i słaba. Jeżeli chodzi o system kupowania postaci to do pewnego lvl'u łatwo wbija się kasę ale w późniejszych etapach nabicie 5500 jest dosyć trudne. Jednak ogólnie jest to dosyć pozytywna gra tylko muszą nad nią dużo pracować aby dorastała do LoL'a czy Doty RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - neXt - 13-07-2012 15:33 Na początku, nie powiem byłem do niej bardzo zdystansowany i nastawiony na nie. Jak tylko usłyszałem, pomyślałem "ja pier***ę kolejna gra w stylu LoL'a dla wyciągnięcia kasy". Po jakimś czasie obejrzałem parę zagrajmy (np. u Gimpera :) ) i moje nastawienie do gry zmieniło się diametralnie. Udało mi się zdobyć kluczyk i zagrać parę gierek. No nie powiem całkiem nieźle wypadła w moich oczach. Teraz może + i - : + system powiadamiania (Enemy missing, etc.) + lekkie zabarwienie, czy ja wiem, historyczne? chodzi o to, że możemy poznać te wszystkie bóstwa i może nas to zaciekawić do poznania bliżej danej kultury + +ten widok trzecioosobowy to na pewno jakieś urozmaicenie, odejście od klasycznego widoku z góry. - system friends nie zawsze działa tak, jak chcemy ( nie dojdą zaproszenia, itd.) - czasem gdy odbywa się jakiś duży tf, a my znajdziemy się dokładnie w jego centrum, pójdzie kilka aoe i gó**o widać - system mikropłatności, który nie przeszkadza w rozgrywce, ale jest to coś, co mnie kłuje zawsze, bo niby f2p ale jednak nie do końca :) Podsumowując: gra jest naprawdę niezła, przerosła moje oczekiwania wobec niej. Jeszcze rada na przyszłość: nie oceniajcie gry bez uprzedniego zagrania w nią, tak jak zrobiłem to na początku :D RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - Tobickan - 04-08-2012 21:09 Ogółem spoko gra, czasem wydaje mi się, że lepsza od samego LoLa :P RE: Smite - LoL z trzeciej osoby! - hos13 - 20-08-2012 13:20 (10-07-2012 08:21 )Wan1Mas Wrote: [spoiler] Ten wykresik nijak nie ma się do LoLa, owszem możesz kupić xp boosty, ale jedyne co zyskasz to to, że wbijesz 30 lvl troszkę szybciej. A jeśli kiedykolwiek grałeś w LoLa to wiesz, że dopiero wtedy ta gra się tak na prawdę zaczyna. |