![]() |
Bez tytułowy podsumowaniec 2! - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: Zagrajmy W... (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Aktualności (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Thread: Bez tytułowy podsumowaniec 2! (/showthread.php?tid=116) |
Bez tytułowy podsumowaniec 2! - MrZupapl - 13-02-2011 15:24 Witam wszystkich z powrotem w nadal bez tytułowym podsumowańcu! Dzisiejszy artykuł chciałem poświęcić grom, które już posiadają swoje lata, i w które do dziś graja tylko wytrwali fani. SoldierGamers! Tak się zastanawiam, czy GameBoy Advance można już nazwać konsolą retro? W końcu ma swojego następcę. SoldierGamers należy do Zagrajmerów, którzy nie boją się przedstawić swoim widzom gry, która nie ma full HD grafiki i w tym tygodniu zaczął nową serię - 'Zagrajmy w: Naruto Ninja Council' (GBA) Odcinek 1 Odcinek 2 Otrzymaliśmy również, aż cztery odcinki The Punisher - typowego shootera z 2005 roku. Odcinek 22 Odcinek 23 Odcinek 24 Odcinek 25 TheVercetti13! Na pewno na status emeryta (dziarskiego, ale nadal emeryta) zasługuje gra Heretic. Typowy FPS, który naprawdę dużo wycisnął z silnika starego poczciwego Doom'a. Gra została wyprodukowana i wydana w 1995r. - nie powala grafiką wg. dzisiejszych 'standardów', ale na pewno nadrabia grywalnością. Odcinek 1 Odcinek 2 W tym tygodniu dostaliśmy też kilka odcinków Pokemon Fire Red - gry z już wcześniej wspomnianego już GBA. Odcinek 2a Odcinek 2b Odcinek 3 Odcinek 4 Czlowiekzwyzyn! Mówiąc o grach naprawdę starych, grzechem byłoby nie wspomnieć o pewnej serii Let's Play Człowieka z Wyżyn. Oczywiście chodzi mi o 'Zagrajmy w: Lands of Lore'. Jest to gra fabularna wydana w 1993 przez Virgin Interactive a wyprodukowana przez Westwood Studios. Odcinek 46 Odcinek 47 Odcinek 48 Odcinek 49 Odcinek 50 Odcinek 51 Odcinek 52 Odcinek 53 Odcinek 54 Sekarthis! Na pewno każdemu się kiedyś o uszy obił tytuł Arcanum, a już na pewno starszym fanom gier cRPG. Jedni uważają, że gra zmarnowała swój potencjał, inni są zakochani w świecie, w którym maszyny przeplatają się z magią i nie przejmują się tym co mówią inni. Zresztą, coś co jeden gracz uważa za plus drugi może odbierać zupełnie inaczej - jako minus. Odcinek 16 Odcinek 17 Sekarthis sprezentował jeszcze 2 odcinki MDK 2 - gry z 2000 roku. Odcinek 7 Odcinek 8 Oraz 3 odcinki nowego 'Zagrajmy w' gry wydanej w 2010 roku na NDS (w Japonii, premiera dla USA i Europy odbyła się w bieżącym roku) - Ghost Trick: Phantom. Odcinek 1 Odcinek 2 Odcinek 3 GameTudi5! Po ogromnym sukcesie GTA 3, studio Rockstar postanowiło iść dalej tropem gier w 3D i wydać GTA Vice City. Oryginalnie jest grą z 2002 roku na PS2, której następnie została stworzony port na PC i Xbox'a w 2003 roku. Myślę, że chyba każdy poważny gracz jest zaznajomiony z serią GTA i nie trzeba jej zbyt długo przedstawiać. GameTudi5 aktualnie nagrywa i nieźle daje czadu w Vice City! Odcinek 10 Odcinek 11 Mam nadzieję, że tym razem lepiej mi poszło i co niektórzy się do mnie przekonają. Być może zamiast podsumowań całej działalności Zagrajmerów w danym tygodniu, będę przedstawiał ich poczynania w danym gatunku? Za tydzień platformówki? Shootery? Zapraszam do dyskusji na forum : ) RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - Likki - 13-02-2011 17:38 Ok. Jest lepiej, niż było poprzednim razem. Chociaż dalej podtrzymuję zdanie, że w takiej formie jest to syzyfowa praca... RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - punio7 - 13-02-2011 17:44 A ja nadal podtrzymuję iż przydałyby się linki. A w temacie wstaw datę. RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - MrZupapl - 13-02-2011 18:03 (13-02-2011 17:44 )punio7 Wrote: A ja nadal podtrzymuję iż przydałyby się linki. A w temacie wstaw datę. Linki są w na głównej stronie zagrajmyw.pl : ) RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - punio7 - 13-02-2011 18:08 To nie argument ;) RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - MrZupapl - 13-02-2011 18:16 Ale wymówka : ) Szczerze to nie wiem jak dodać link w takiej postaci, w jakiej jest na stronie głównej, czyli: Odcinek 44 (a pod nim jest ukryty link) RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - punio7 - 13-02-2011 18:21 Nazwy kanałów, przerób na linki do nich. RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - Sekarthis - 14-02-2011 07:54 Mamo, jestem sławny. RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - appareil - 16-02-2011 21:00 Dziwi mnie, że nikt nie zauważył rażącego błędu w tytule. Beztytułowy. Sugerowałbym też używać standardowych cudzysłowów drukarskich lub zastępczych prostych, gdyż pojedyncze znaki znajdujące się w górnym indeksie to cudzysłów definicyjny, niezbyt pasujący do tego typu tekstu. Ponadto nie używa się go do oznaczenia ironii. Jeśli już trzeba, to służy do tego kursywa. Brnąc dalej - „zagrajmer” (pomijając kompletny idiotyzm tego tworu) nie jest nazwą własną, podobnie „let’s play”, nie piszemy więc go wielką literą. Następnie, wyrazy zapożyczone zachowują oryginalną formę tylko w mianowniku. Nie „xboxa”, nie „xbox’a”, lecz „xboksa”. Apostrofu używamy w deklinacji praktycznie tylko wtedy, gdy litera przed nim jest niewymawiana. Popracuj także nad interpunkcją, sporo znaków przestankowych sprawia wrażenie umieszczonych na chybił-trafił. Byłbym zapomniał, „Ghost Trick: Phantom Detective”. RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2! - MrZupapl - 16-02-2011 21:30 Nie jestem profesjonalnym pisarzem i raczej to widać. Nigdzie nie próbowałem tego udawać. Ale dziękuję za porady : ) |