Post Reply 
Bez tytułowy podsumowaniec 2!
Author Message
MrZupapl Offline
*

Bez tytułowy podsumowaniec 2!
Witam wszystkich z powrotem w nadal bez tytułowym podsumowańcu! Dzisiejszy artykuł chciałem poświęcić grom, które już posiadają swoje lata, i w które do dziś graja tylko wytrwali fani.

SoldierGamers!

Tak się zastanawiam, czy GameBoy Advance można już nazwać konsolą retro? W końcu ma swojego następcę. SoldierGamers należy do Zagrajmerów, którzy nie boją się przedstawić swoim widzom gry, która nie ma full HD grafiki i w tym tygodniu zaczął nową serię - 'Zagrajmy w: Naruto Ninja Council' (GBA)

Odcinek 1
Odcinek 2

Otrzymaliśmy również, aż cztery odcinki The Punisher - typowego shootera z 2005 roku.

Odcinek 22
Odcinek 23
Odcinek 24
Odcinek 25

TheVercetti13!

Na pewno na status emeryta (dziarskiego, ale nadal emeryta) zasługuje gra Heretic. Typowy FPS, który naprawdę dużo wycisnął z silnika starego poczciwego Doom'a. Gra została wyprodukowana i wydana w 1995r. - nie powala grafiką wg. dzisiejszych 'standardów', ale na pewno nadrabia grywalnością.

Odcinek 1
Odcinek 2

W tym tygodniu dostaliśmy też kilka odcinków Pokemon Fire Red - gry z już wcześniej wspomnianego już GBA.

Odcinek 2a
Odcinek 2b
Odcinek 3
Odcinek 4

Czlowiekzwyzyn!

Mówiąc o grach naprawdę starych, grzechem byłoby nie wspomnieć o pewnej serii Let's Play Człowieka z Wyżyn. Oczywiście chodzi mi o 'Zagrajmy w: Lands of Lore'. Jest to gra fabularna wydana w 1993 przez Virgin Interactive a wyprodukowana przez Westwood Studios.

Odcinek 46
Odcinek 47
Odcinek 48
Odcinek 49
Odcinek 50
Odcinek 51
Odcinek 52
Odcinek 53
Odcinek 54

Sekarthis!

Na pewno każdemu się kiedyś o uszy obił tytuł Arcanum, a już na pewno starszym fanom gier cRPG. Jedni uważają, że gra zmarnowała swój potencjał, inni są zakochani w świecie, w którym maszyny przeplatają się z magią i nie przejmują się tym co mówią inni. Zresztą, coś co jeden gracz uważa za plus drugi może odbierać zupełnie inaczej - jako minus.

Odcinek 16
Odcinek 17

Sekarthis sprezentował jeszcze 2 odcinki MDK 2 - gry z 2000 roku.

Odcinek 7
Odcinek 8

Oraz 3 odcinki nowego 'Zagrajmy w' gry wydanej w 2010 roku na NDS (w Japonii, premiera dla USA i Europy odbyła się w bieżącym roku) - Ghost Trick: Phantom.

Odcinek 1
Odcinek 2
Odcinek 3

GameTudi5!

Po ogromnym sukcesie GTA 3, studio Rockstar postanowiło iść dalej tropem gier w 3D i wydać GTA Vice City. Oryginalnie jest grą z 2002 roku na PS2, której następnie została stworzony port na PC i Xbox'a w 2003 roku. Myślę, że chyba każdy poważny gracz jest zaznajomiony z serią GTA i nie trzeba jej zbyt długo przedstawiać.
GameTudi5 aktualnie nagrywa i nieźle daje czadu w Vice City!

Odcinek 10
Odcinek 11

Mam nadzieję, że tym razem lepiej mi poszło i co niektórzy się do mnie przekonają. Być może zamiast podsumowań całej działalności Zagrajmerów w danym tygodniu, będę przedstawiał ich poczynania w danym gatunku? Za tydzień platformówki? Shootery? Zapraszam do dyskusji na forum : )
(This post was last modified: 13-02-2011 18:45 by MrZupapl.)
13-02-2011 15:24
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Likki Offline
*

RE: Bez tytułowy podsumowaniec 2!
Ok. Jest lepiej, niż było poprzednim razem.

Chociaż dalej podtrzymuję zdanie, że w takiej formie jest to syzyfowa praca...
13-02-2011 17:38
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

A ja nadal podtrzymuję iż przydałyby się linki. A w temacie wstaw datę.

[Image: 88440151.gif]
13-02-2011 17:44
MrZupapl Offline
*

(13-02-2011 17:44 )punio7 Wrote:  A ja nadal podtrzymuję iż przydałyby się linki. A w temacie wstaw datę.

Linki są w na głównej stronie zagrajmyw.pl : )
13-02-2011 18:03
punio7 Offline
*

To nie argument ;)

13-02-2011 18:08
MrZupapl Offline
*

Ale wymówka : )
Szczerze to nie wiem jak dodać link w takiej postaci, w jakiej jest na stronie głównej, czyli:
Odcinek 44 (a pod nim jest ukryty link)
13-02-2011 18:16
punio7 Offline
*

Nazwy kanałów, przerób na linki do nich.

13-02-2011 18:21
Sekarthis Offline
*

Mamo, jestem sławny.
14-02-2011 07:54
Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Dziwi mnie, że nikt nie zauważył rażącego błędu w tytule. Beztytułowy.

Sugerowałbym też używać standardowych cudzysłowów drukarskich lub zastępczych prostych, gdyż pojedyncze znaki znajdujące się w górnym indeksie to cudzysłów definicyjny, niezbyt pasujący do tego typu tekstu. Ponadto nie używa się go do oznaczenia ironii. Jeśli już trzeba, to służy do tego kursywa.

Brnąc dalej - „zagrajmer” (pomijając kompletny idiotyzm tego tworu) nie jest nazwą własną, podobnie „let’s play”, nie piszemy więc go wielką literą.

Następnie, wyrazy zapożyczone zachowują oryginalną formę tylko w mianowniku. Nie „xboxa”, nie „xbox’a”, lecz „xboksa”. Apostrofu używamy w deklinacji praktycznie tylko wtedy, gdy litera przed nim jest niewymawiana.

Popracuj także nad interpunkcją, sporo znaków przestankowych sprawia wrażenie umieszczonych na chybił-trafił.

Byłbym zapomniał, „Ghost Trick: Phantom Detective”.
(This post was last modified: 16-02-2011 21:26 by appareil.)
16-02-2011 21:00
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrZupapl Offline
*

Nie jestem profesjonalnym pisarzem i raczej to widać. Nigdzie nie próbowałem tego udawać.

Ale dziękuję za porady : )
16-02-2011 21:30
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Bez tytułowy podsumowaniec! MrZupapl 11 3.692 10-02-2011 19:41
Last Post: Lavos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5