![]() |
SCP-087 - Printable Version +- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl) +-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15) +--- Thread: SCP-087 (/showthread.php?tid=1287) Pages: 1 2 |
SCP-087 - Interhex - 13-05-2012 20:36 Obejrzałem odcinek gimpera owej gry i pomyślałem ,że czemu by sam w nią nie zagrać oczywiście naszła mnie myśl że obudze wszystkich w domu . Jednak gra nie okazała się straszna. Bardziej się bałem tych odgłosów niż tych dziwnych twarzy. A czy wy graliście w tą grę , i jakie macie o niej zdanie? RE: SCP-087 - Vedoos - 13-05-2012 20:41 Grałem, jest także u mnie na kanale. Gra dobrze pokazuję, że większy strach, niepokój czy niepewność można osiągnąć w bardzo prosty sposób: dać graczowi rutynę, a później robić cokolwiek co odbiega od rutyny, by mógł zadać sobie pytanie "To gra... czy zmęczenie?". Szczerze, podobają mi się takie eksperymenty growe gdzie usypiają naszą czujność. RE: SCP-087 - Color - 14-05-2012 14:18 Gra bazuje na wywołaniu strachu przez bardzo prosty sposób, mianowicie pobudza wyobraźnię. Gracz w pewnym stopniu sam siebie straszy, ponieważ po pewnym czasie nie jesteśmy pewni czy to co widzieliśmy, słyszeliśmy to w grze czy może tylko nasza wyobraźnia. RE: SCP-087 - DomiNickPL - 17-05-2012 14:23 słyszałem o tym i też zamierzam niedługo zagrać :) pewnie nagram też przy okazji, ale zobaczy się. RE: SCP-087 - Selevan - 17-05-2012 20:09 Testowałem. 20 minut schodziłem po schodach jak debil, i nie dostałem nawet żadnego dzwięku. Kompletnie nic. Próbowałem wrócić do góry, ale się nie da. Tylko podskokami. RE: SCP-087 - Gimper - 17-05-2012 21:10 SCP-087B jest lepsze, ale przestaje straszyć jak już zrozumiesz zasady rządzące tą grą. RE: SCP-087 - Wan1Mas - 17-05-2012 21:26 Gimpełł, odwróć się... A tak na poważnie, już schodzenie do piwnicy po kartofle wydaję się większym wyzwaniem niż ta sterta pixeli, całej serii daję mocne 2+, autorzy siadać. RE: SCP-087 - Infelicity - 18-05-2012 15:05 (17-05-2012 21:26 )Wan1Mas Wrote: A tak na poważnie, już schodzenie do piwnicy po kartofle wydaję się większym wyzwaniem niż ta sterta pixeli To prawda. Bardziej straszne niż gra jest chodzenie samemu np. w lesie, lub w ciemnych pomieszczeniach których nie znamy na pamięć. Ogólnie gra jest tylko dodatkowym kopniakiem dla naszej wyobraźni. Ona sama potrafi wytworzyć większe cuda niż ta gra. RE: SCP-087 - Gik - 19-05-2012 10:07 Obydwie gry są mocno meh. SCP: Containment Breach. Co prawda gra jest jeszcze w fazie alpha, przez co jest niezbyt stabilna, ale ma potencjał. Przynajmniej nie chodzi w niej o spacer przed siebie. Ponadto, przydaje się wiedza o poszczególnych potworkach z SCP. http://www.scp-wiki.net/ Nie wiem, które to numery, nie chciało mi się sprawdzać. Tu macie prezentację od prawdziwego Ziomala: RE: SCP-087 - Vedoos - 19-05-2012 11:58 Mam zamiar grać (oraz nagrać) SCP:CB, ale gdy tylko zejdzie z fazy Alpha. Trzyma klimat SCP-087 (chociaż bardziej stawiam na SCP087-B). IMO, Gik, nie narzekałbym na spacerowanie przed siebie. Gra jednak miała inny cel, niż bycie skomplikowaną czy efektowną grą ;) Chętnie ujrzałbym więcej gier tego typu, gdzie to wyobraźnia bardziej nas straszy niż sama gra. PS. W SCP:CB są 3-4 główne SCP i gry nie da się na razie ukończyć. Swego czasu znalazłem SCP-J, które brzmi jakby było maryśką albo inną używką "Status: Good Shit" i znajduje się w grze :D |