Post Reply 
SCP-087
Author Message
Interhex Offline
*

SCP-087
Obejrzałem odcinek gimpera owej gry i pomyślałem ,że czemu by sam w nią nie zagrać oczywiście naszła mnie myśl że obudze wszystkich w domu . Jednak gra nie okazała się straszna. Bardziej się bałem tych odgłosów niż tych dziwnych twarzy.

A czy wy graliście w tą grę , i jakie macie o niej zdanie?
13-05-2012 20:36
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vedoos Offline
*

RE: SCP-087
Grałem, jest także u mnie na kanale.
Gra dobrze pokazuję, że większy strach, niepokój czy niepewność można osiągnąć w bardzo prosty sposób: dać graczowi rutynę, a później robić cokolwiek co odbiega od rutyny, by mógł zadać sobie pytanie "To gra... czy zmęczenie?".
Szczerze, podobają mi się takie eksperymenty growe gdzie usypiają naszą czujność.

[Image: logonalivestream.jpg]
13-05-2012 20:41
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Color Offline
*

Gra bazuje na wywołaniu strachu przez bardzo prosty sposób, mianowicie pobudza wyobraźnię.

Gracz w pewnym stopniu sam siebie straszy, ponieważ po pewnym czasie nie jesteśmy pewni czy to co widzieliśmy, słyszeliśmy to w grze czy może tylko nasza wyobraźnia.
14-05-2012 14:18
DomiNickPL Offline
*

słyszałem o tym i też zamierzam niedługo zagrać :) pewnie nagram też przy okazji, ale zobaczy się.

Zapraszam na mój kanał :)
17-05-2012 14:23
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Selevan Offline
*

Testowałem.

20 minut schodziłem po schodach jak debil, i nie dostałem nawet żadnego dzwięku. Kompletnie nic. Próbowałem wrócić do góry, ale się nie da. Tylko podskokami.
17-05-2012 20:09
Gimper Offline
*

SCP-087B jest lepsze, ale przestaje straszyć jak już zrozumiesz zasady rządzące tą grą.

[Image: t43eX.jpg]
17-05-2012 21:10
Wan1Mas Offline

Gimpełł, odwróć się...

A tak na poważnie, już schodzenie do piwnicy po kartofle wydaję się większym wyzwaniem niż ta sterta pixeli, całej serii daję mocne 2+, autorzy siadać.
17-05-2012 21:26
Infelicity Offline
*

(17-05-2012 21:26 )Wan1Mas Wrote:  A tak na poważnie, już schodzenie do piwnicy po kartofle wydaję się większym wyzwaniem niż ta sterta pixeli

To prawda. Bardziej straszne niż gra jest chodzenie samemu np. w lesie, lub w ciemnych pomieszczeniach których nie znamy na pamięć. Ogólnie gra jest tylko dodatkowym kopniakiem dla naszej wyobraźni. Ona sama potrafi wytworzyć większe cuda niż ta gra.

[Image: aeN1WWp_460sa.gif]
18-05-2012 15:05
Gik Offline
*

Obydwie gry są mocno meh.

SCP: Containment Breach. Co prawda gra jest jeszcze w fazie alpha, przez co jest niezbyt stabilna, ale ma potencjał. Przynajmniej nie chodzi w niej o spacer przed siebie. Ponadto, przydaje się wiedza o poszczególnych potworkach z SCP. http://www.scp-wiki.net/ Nie wiem, które to numery, nie chciało mi się sprawdzać.

Tu macie prezentację od prawdziwego Ziomala:

[Image: aqI8D.jpg]
19-05-2012 10:07
Vedoos Offline
*

Mam zamiar grać (oraz nagrać) SCP:CB, ale gdy tylko zejdzie z fazy Alpha. Trzyma klimat SCP-087 (chociaż bardziej stawiam na SCP087-B).
IMO, Gik, nie narzekałbym na spacerowanie przed siebie. Gra jednak miała inny cel, niż bycie skomplikowaną czy efektowną grą ;)

Chętnie ujrzałbym więcej gier tego typu, gdzie to wyobraźnia bardziej nas straszy niż sama gra.

PS. W SCP:CB są 3-4 główne SCP i gry nie da się na razie ukończyć. Swego czasu znalazłem SCP-J, które brzmi jakby było maryśką albo inną używką "Status: Good Shit" i znajduje się w grze :D

[Image: logonalivestream.jpg]
19-05-2012 11:58
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5