Zagrajmy w...
Seria Doom - Printable Version

+- Zagrajmy w... (http://zagrajmyw.keep.pl)
+-- Forum: GRY (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Forum: Gry (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Seria Doom (/showthread.php?tid=269)

Seria Doom - TaboretPL - 11-05-2011 16:54

Co myślicie o tej już legendarnej serii? Dla mnie osobiście zawsze pozostanie jednym z najlepszych FPS-ów w historii. Młodszy brat wolfensteina który zrewolucjonizował ten gatunek. 3 część niesłusznie zjechana przez takie znane czasopisma jak CD-action czy PLAY. Dodatek Resurection of evil tylko poprawił to co było świetne. Dodatkowo zagrajmer czlowiekzwyzyn pokazał sporą ilość modów do dwóch pierwszych części co pokazuje że jeszcze długo o niej gracze nie zapomną.
Więc jakie jest wasze zdanie?

RE: Seria Doom - Mide - 15-05-2011 19:28

Mogę się mylić wtedy przepraszam ale czy cokolwiek łączy dooma 1 i 2 z doomem 3? :O (chodzi mi o fabułę oczywiście :P) - bo jak nie to równie dobrze możesz zrobić osobno doom 1 i 2 jako smaczek sprzed lat i doom 3 jako ressurection tej gry. Patrząc w ten sposób to jak będę robił Prince of Persie to musiałbym zacząć od pop i pop2 - z czasów amigi zanim Sands Of Time nakręcę :P. Ale jako tako pomysł fajny osobiście nie pamiętam już nic z doom 3 a chętnie bym sobie to obejrzał (płyta przestała istnieć a i tak nie chciałoby mi się w to grać :P)

RE: Seria Doom - BoxPickerr - 15-07-2012 08:55

Doom - co tu dużo mówić seria legenda nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości.. Wychowywałem się na tych grach. Wielkie oczekiwanie na Doom 4 trwa... W międzyczasie należy się zaopatrzyć w Doom 3 BFG Edition, która bedzie zawierała Doom, Dooma 2 , Doom 3 ze wszystkimi dodatkami oraz odświeżoną grafiką i dźwiękiem. Można powiedzieć przystawka przed Doom 4, który na pewno będzie kolejnym wielkim hitem i perełką w mojej kolekcji gier :) Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać...