Post Reply 
Minecraft
Author Message
Elwood Offline
*

RE: Minecraft
Niestety taka jest prawda, zapewne duża część początkujących let's playerów nie dba przesadnie o jakość swoich nagrań, po prostu kręcą filmiki ze znanej gry, wiedząc, że tak czy siak przyniesie im to dużo widzów.
04-04-2012 16:55
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Precelek20 Offline
*

No niestety młodym zagrajmerom (w większości), gdy tworzą taki kanał na YouTube aby nagrywać jakieś letspaly lub inne takie, zależy bardziej na widzach i oglądalności niż na dobrej zabawie z gry lub po prostu graniu. Nagrywają to najczęściej z nudów, na siłę i do tego w kiczowatej jakości. No, ale nie mówię tu o wszystkich, bo są rodzynki wśród nich, którzy nagrywają dobre filmiki i ciekawe, gdzie można ich posłuchać i to nie odrzuca po 5s. Miejmy nadzieję, że po prostu, im się to znudzi bądź zrozumieją ze ich filmiki są do kitu.
06-04-2012 01:52
Paplok Offline
*

Może i same nawalanie w pixele tak samo pixelowym kilofem ciekawe nie jest, ale niekiedy komentator dobrze nawija. Wtedy oglądającemu wisi sama gra i słucha głosu zagrajmera. Jakoś dziwnym trafem wszyscy ci "bogowie" polskiej sceny minecraftowej mnie nudzą, ich humor się przejadł (100 odcinków z tymi samymi, płytkimi tekstami...) no i pomysły na coś nowego im się kończą. Oczywiście pragnąłbym zaznaczyć, że to moja opinia i oczywiście każdy może mieć inną :)

Co do samej gry to dla mnie jest jak The Sims. Nie da się jej przejść, można grać w nieskończoność, zaś doznania i zabawa zależą w głównej mierze od wyobraźni gracza. Od czasu do czasu odpuszczam sobie MC na rzecz czegoś innego, ale w końcu tak czy siak wracam do łupania klocków.

Co do rozwoju MC - imo miksturki, magia i smoki to dobre urozmaicenie, ale powinno być w małej dawce. Najważniejsze przecież w MC są kopalnie, niebezpieczna noc i brzydka grafika. Tak, wg mnie brzydka grafika jest elementem dającym tej grze niesamowity, niepowtarzalny klimat. Mody dodające shadery, paczki tekstur 128x128 czy nawet o większej rozdzielczości... to wszystko mija się z Minecraftem. On powinien być brzydki i mieć swój brzydki urok gry oryginalnej (nie w sensie nie-pirackiej, tylko niepowtarzalnej :P).
17-04-2012 18:18
Karvioo Offline
*

(18-03-2012 20:51 )Sttark Wrote:  Osobiście myślę,że Minecraft jest podobny do Tibi.Sama gra niby zła nie jest(jest lepsza bo przynajmniej ma możliwość dowolnego kreowania świata takiego jaki się chcę).Ale poziom jej użytkowników jest zazwyczaj(niestety)niski.Do samego JJJokera albo CTSG nic nie mam robią fajne filmiki(JJJoker Skyrim a ten drugi choćby Wiedźmina)Choć akurat omawianej gry u nich nie oglądam.Bardziej oceniać nie chcę gdyż nie grałem w to zbyt długo.(2 godz i mnie znudziło).
Twoje stwierdzenie jest równe "lubię tą grę, ale grają w nią debile, więc jest zjebana". Nie wiem jak można porównywać Minecrafta do Tibii, no chyba, że pod względem grafiki, bo znajdą się i takie kwiatki. Nie rozumiem też, po co mieszasz do tego społeczność, skoro w tym wątku nie poruszamy tej kwestii.

Co do serii z Minecraftem - szczerze powiedziawszy, nie przepadam oglądać let's playów z tej gry. Na całym YouTube roi się od poczciwego MC, który z coraz to nowszymi wersjami bardziej nudzi, niż zachęca nowościami. Mojang atakuje nas taką ilością innowacji, że ja sam nie mam czasu tego ogarnąć i zaczynam się w całych tego typu tematach po prostu gubić.

Ale wróćmy do wątku, większość materiałów wideo łączonych w jakąś playlistę, często jest tak monotonna, nudna i zaopatrzona w beznadziejny komentarz, że ma się ochotę filmik wyłączyć po oglądnięciu pierwszej minuty. Praktycznie wszystko jest robione na jedno kopyto, począwszy od pomysłu na rozpoczęcie takiej serii, a zakończywszy na budowlach, które mają sens ukryty na poziomie piwnicy. Typowy delikwent nagra sobie odcinek ze swojego gównianego lets pleja, a potem zaśmieci tym YT. I w dodatku zmusza nas do oglądania tego, jak on sobie buduje domek, a na koniec żebrze o łapki w górę i subskrypcje, co jest totalnym debilizmem. Podsumujmy to tym, moje trolle, że całość jest robiona kosztem użytkowników YouTube, którzy służą jako niewolnicy dowartościowujący swoich panów (w tym przypadku pseudo-zagrajmerów).

Właśnie dlatego nie podoba mi się polska scena Minecraft, poza małymi jej odłamkami, a konkretniej kilkoma osobami, które reprezentują sobą wyższy poziom. Mimo to uważam, że Polaków stać na więcej, ale im się nie chce i wolą spocząć na laurach. Przykre.

[Image: xuYrM.png]
(This post was last modified: 17-04-2012 22:14 by Karvioo.)
17-04-2012 22:07
Infelicity Offline
*

Pamiętam jeszcze jak Minecraft pojawił u zagranicznych let's playerów. 2 lata po tym całym boomie obrzydł mi on do potęgi, jeżeli ktoś go nagrywa, to wg. mnie już może zostać skreślony.
Sam Minecraft też się sporo zmienił. Kiedyś tam chodziło tylko o to przetrwanie, teraz są jakieś smoki i magia, w złą stronę poszli z ich "fantastycznymi" pomysłami.

[Image: aeN1WWp_460sa.gif]
18-04-2012 06:17
Elwood Offline
*

Też tak sądzę, choć mi najbardziej brakuje tego elementu, hm, zaskoczenia i niepewności, kiedy pierwszy raz zagrałem w Minecrafta - nie korzystałem z żadnych poradników i bardzo ciężko było mi coś osiągnąć, ale satysfakcja była nieporównywalnie większa :)
18-04-2012 12:29
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 3.933 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft HoGar 119 31.657 19-01-2013 23:57
Last Post: amakuzax
  Terraria - czyli drugi MineCraft zlyshogun 23 7.270 28-06-2011 14:56
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5