Post Reply 
Saga o Beowulfie, ciąg dalszy.
Author Message
theBeoWulfIV Offline
*

RE: Saga o Beowulfie, ciąg dalszy.
Roofix - Różni się tym, że wszedłem w dyskusję, a uwierz mi, że nie poniosły mnie emocje, napisałem bardziej "w prost". Że ktoś powiedział że mam do kogoś podobny głos, to nic przecież się nie stało, ale info "spalony na całej linii" daje do myślenia. Nie sądzisz?
(ale to pewnie dotyczyło znajomego)

Gik:
Quote:Może i nic mi do tego, ale twoja reakcja mnie po prostu fascynuje. To była czysta patologia. Serio? Za JEDNO ZDANIE? Jak ty w ogóle funkcjonujesz w społeczeństwie? Jak ci matka zwróci uwagę, że np. niedokładnie posprzątałeś pokój, to też ją wyzywasz od najgorszych?

Nie, mówię żeby się odwaliła. Ale na serio, to co moją komentarze internetowe, do życia osobistego? Na necie powie mi ta sama osoba że mój film jest "zjebany", a w oczy że "słuchaj ty, yyy tutaj nie podoba mi się co powiedziałeś..." Chyba się różnią, nie? To podejście musi być inne.

Quote:Na jedno moje słowo przypada kilkanaście twoich. I kto tu się męczy z postami?

Teraz ty :D

Quote:Krytyka = zło? Gdybyś nauczył się ją przejmować, to nie byłoby "łapania za słówka". Patrz temat "Jakich gier brakuje w polskim zagrajmy: <Heart of Darkness>" i reakcja zagrajmera MrSetoKami.

Ty mi powiedz czego ja nie mogę przyjąć? To o czym o mnie mówicie? Aby za mną nie tęsknili, że niby powiedziałem aby wyłączyć komputery i wyjść na dwór, że osoby mam polecać do minecrafta, że rozśmieszyłem was z Jay-em, popularni zagrajmerzy mają mnie polecać, mam przemyśleć swoje życie, internet to moje życie, jestem emocjonalny, "źle rozumiem pojęcie sławy", widzowie to dzieci, przewrażliwiony, brak z mojej strony argumentów.

Przeczytałem temat o tym LP, bardzo ze spokojem przyjął wasze wypowiedzi, jednak ja nie jestem MrSetoKami.

I co, według ciebie źle przyjąłem to, o czym mówicie? Może nie taki jak MrSetoKami. Ale co ci się nie podoba w moich wypowiedziach? Ostatni post? To że osoba krytykująca musi być również, ale to wspaniałym LP? NIE. Ale nie znalazłem nic, aby chociaż usłyszeć, czy osoba która coś do mnie mówi, nie jest jakimś zmułem który ma się za fachowca. Zarzuciłem ci złe komentowanie? NIE. Że masz przestać? NIE. Popatrz sam na jakimś filmie, że jurorzy w kulturystyce sami nie są górami mięśni, a znają się na tym co robią, a i oni sami wiedzą że ocenia ich ktoś obeznany. Ale powiedz, z kąd ja mam wiedzieć, jak obeznany jesteś ty, aby jeszcze w szczególności oceniać mój charakter? Ty nigdy mnie nie poznasz, ani MegaZajki, VV, Niezapominajki. Wpadli w czymś co tak naprawdę ich błąd rozsławiacie wy. Ale ja nic nie wiem, nie wtrącam się bo nie wtajemniczałem się w ich sprawy, z tego co tylko wiem, to N ktoś tam groził, to wywołało aferę. Ale wracając, ktoś wspominał moje "ironiczne" zdanie "kupsko w gaciach", jak tekst będzie podstawowy w mojej mowie, to to zniknie z listy "śmiesznych" wyrażeń.

Quote:Widzisz Beowulfie, człowiek ma taki wspaniały dar, jakim jest umiejętność refleksji nad tym, co zrobił. Owszem, robiłem zagrajmy nie lepsze od takiego MrSetoKami, którego również skrytykowałem. Wiesz, czemu nie robię już zagrajmy? Bo zobaczyłem, że niczym się nie wyróżniam. Moje zagrajmy było zwyczajnym spamem, nie lepszym od wysyłania kolejnych odcinków z Minecrafta przez dzieciarnię.

Jeżeli ci się nie udaje, to trzeba innym wytykać błędy? Czyli nie robiłeś tego dla siebie, ale dla publiki. Nie udało się, zobaczyłeś lepszych i się zasmuciłeś? Dlaczego przestałeś? "Bo zobaczyłeś"?? Gdyby każdy miał takie podejście, to do niczego by nigdy nie doszło. Nie podołałeś zadaniu, poddałeś się, a teraz trzeba pociągnąć za sobą następnych. Tak? Dzieciarnia niech wysyła sobie te filmy, ja ich nie będę oglądał, ale moja 10 letnia siostra na pewno sobie poogląda, co jej rówieśnicy wybudowali.

Quote:Widzów Zagrajmy można podzielić na kilka kategorii (podział własny):

- Dzieciak z podstawówki
- Dzieciak z gimnazjum
- Upośledzony/a umysłowo licealist(k)a
- Duże dziecko
- Normalny człowiek, który lubi sobie pooglądać gameplay okraszony ciekawym komentarzem

Ta ostatnia kategoria jest w zdecydowanej mniejszości.

Odpowiedź sam sobie napisałeś dla kogo wszyscy nagrywają.

Quote:Problem polega na tym, że zdecydowana większosć polskich zagrajmerów jest zupełnie taka, jak ja - szara masa, nikomu niepotrzebna. Nie mają nic ciekawego do przekazania, a w swoich komentarzach pokazują często swoją niedojrzałość

Według mnie, czytając twoje posty, nadajesz się do kręcenia, tylko tak jak powiedziałem, nie potrzebnie się poddałeś. Też jestem nie dojrzały, odbieram różnie pewne sprawy, każdy jest inny. Grać też lubię, ale nie nagram ci gry np. gothic, seria ta dla mnie jest odprężeniem się i wykonaniem wszystkich zadań pobocznych, co do jednego.

Quote:A to, że parę innych osób uważa ciebie przy tym za subową dziwkę

To chyba tylko twoje zdanie, kolejne narzucenie swojego typu myślenia, szukasz czegoś by sprowokować, narzucasz innym swoją opinie. Przyszło mi 30 dzieciaków, to dużo? Chyba tak, trzeba nie długo zrobić film na ten temat, albo vlog.

Zagrajmy NIE jest robione "tylko" dla "siebie" jak to większość mówi, jest robione po to, aby ktoś to obejrzał. W końcu by się nie rozpoczynało zdaniem "witam was moich widzów"?, hmm?

"Walka" jaka się tu odbywa jest jednostronna, każdy tu widzi coś, co mu się nie podoba. Nie liczyłem na same pochwały i liczyłem, że ludzie zauważą błędy i dadzą mi rady, jak ich unikać. Nie sądziłem że całe forum będzie przeciwko mnie, ale jak już mówiłem, "nie szukam przyjaciół". Podejrzewam ( a właściwie mam nadzieje ), że jest to mój ostatni post, uważam, że kontynuowanie tej dyskusji nie ma sensu bo nie na to liczyłem.

Moje "Let's Play'e" robie nie tylko dla siebie, moim zdaniem działa to w dwie strony.
Kiedy tworze filmik, tworze go z myślą o ludziach którzy go obejrzą i skomentują... Jestem ciekaw co widzowie myślą o moim filmie i jakie błędy zauwazą. Po wysłaniu każdego materiału czekam z niecierpliwością na pierwsze komentarze i reakcje na dany filmik. Podsumowując, to nie tworzenie LP sprawia mi radość a sama reakcja widzów na nie, kiedy ktoś pozytywnie komentuje mój filmik czuję się dumny z mojego dzieła i to mnie motywuje do tworzenia kolejnych "Lets Play'ów"
(This post was last modified: 19-06-2011 00:03 by theBeoWulfIV.)
18-06-2011 23:51
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
Saga o Beowulfie, ciąg dalszy. - Lavos - 10-06-2011, 23:05
RE: Saga o Beowulfie, ciąg dalszy. - theBeoWulfIV - 18-06-2011 23:51

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5