BrzydkiBurak

{socialsites}
|
RE: Sprawdzian dla "debili"
Seed jesli mamy wymieniac konkretne kanaly jako wzory vloga to wybierajmy takie ktore sa vlogami. Jesli mamy to oceniac jako "po wiekszosci" to z wymienionych kanalow vlogiem jest tylko jeden. Nie jest to "moje zdanie" tylko opinia samych osob ktrore wymieniles i ktore wszystkie znam na zasadach innych niz tylko "widz". Skoro dziennik ma byc autentyczny to dlaczego wsrod vlogerow wymieniasz aktorke ktora otrzymuje wynagrodzenie od epizodu? Dlaczego wymieniasz show ktorego autor tworzy video-felietony? I dlaczego jest tam tez mily gosc ktory probuje swoich sil jako komik i przy okazji czasami nagrywa vlogi... ale biorac pod uwage jego caloksztalt kojarzony jest z postaciami ktore gra? Co oczywiscie sam rozumie i z czego wyraza swoje zadowolenie.
Jesli wezmiemy pod uwage "wiekszosc filmow" pozostaje nam tylko Tomek. Taki chudy gosc ktory rzeczywiscie zazwyczaj gada o swoim zyciu i nie gra roli. Nie ma scenariusza. Podkreslam ze to nie jest moja buraczana opinia - oni sami to rozumieja i przyznaja to w rozmowach.
Nie znam sie na LP ale wierz mi ze mimo tego ze sam nie robie vloga... to zdecydowana wiekszosc czasu jaka poswiecilem na YT to wlasnie rozmowy z vlogerami. To taki swiatek ktory spotyka sie codziennie na Skype i mam przyjemnosc byc tam czasami zapraszany jako nieliczny z tych ktorzy nie pokazali swojej twarzy na YT. Nie spotkalem tam jeszcze zadnej osoby ktora nie rozumiala roznicy miedzy VLOG i SHOW. Tymczasem tutaj prowadzimy dyskusje w ktorej obawiam sie ze nie rozumiesz tej roznicy ;-)
To nie jest zaden pojazd! To po prostu cos co warto lepiej poznac zanim zacznie sie o tym pisac w tonie "JEST taki/tym/tamtym" zamiast dodawac "wydaje mi sie ze..." / "moim zdaniem...".
Wiec jeszcze raz cos podkresle. By nie bylo watpliwosci. Moje stanowisko dotyczace tego czym jest vlog pokrywa sie rowniez z opinia samych vlogerow i zdecydowana wiekszoscia osob ktore robia show oraz vlogi rownoczesnie. I mam na mysli to ze vlog jest "video dziennikiem". Natomiast nad powszechnym traktowaniem jako "vlog" czegokolwiek co polega na gadaniu do kamery w internecie... rozklada sie rece i ubolewa. Chcesz to ciagnac czy mam kogos z wymienionych poprosic by zabral sam tutaj glos? (ja wybiore)
Nie ma to jak zepsuc editlists w cp
Kazdy pseudo-troll wpisany na liste ignorowanych = uscisk dloni prezesa!
(This post was last modified: 16-07-2011 11:01 by BrzydkiBurak.)
|
|
16-07-2011 11:00 |
|