Quote:Tylko przypomnę, że dziennikarz, który prowadzi wywiad ma prawo być arogancki, wnikliwy i zadawać trudne pytania. Ktoś godząc się na wywiad, powinien być tego świadom, jednakże pozostaje kwestia autoryzacji. Za jej brak, można mieć kłopoty.
Ma prawo, z tym że wtedy VV może powiedzieć że zwyczajnie nie chce na ten temat dyskutować z jakiegoś powodu. Nie zamierzam wrzucać czegoś bez jego zgody.
Quote:Powiem krócej - jestem przeciwko idei robienia wywiadu przez znajomego. Dla VV może to gwarant trwałości jego kruchego ego, ale dla mnie zwyczajny subiektywizm i mizianie się po noskach. Lepiej wziąć kogoś, z kim nie ma się znajomości.
Jak już mówiłem staram się do sprawy podchodzić neutralnie. VV mówi swoje, wy mówicie swoje ja staram się znaleźć pomiędzy tym złoty środek.
Quote:Podawanie pytań VV, jak na tacy było wielkim błędem. Przez to wywiad stanie się mniej atrakcyjny. A, szczerze powiedziawszy nie zdziwiłbym się, jakby VV spisał sobie odpowiedzi na kartce. Zapamiętał, by co mówić i wywiad stałby się sztuczny. Szkoda... Przez to wywiad będzie sztywny.
Nie podałem mu całkiem pytań - tylko ogólniki do każdego pytania żeby on też zapisał sobie ogólniki na kartce by niczego nie pominął.
Quote:Niekoniecznie. Jeżeli dziennikarz -radiowy, telewizyjny, czy prasowy - robi z jakąś osobą wywiad, to zawsze(a w każdym razie bardzo często) podaje jej odpowiednio wcześniej tematy, które będą poruszane podczas rozmowy. Czasami jest lepiej, gdy człowiek sobie najpierw wszystko poukłada w głowie.
Dokładnie.
Quote:Pytanie =/= stwierdzenie.
Poruszymy tam kwestie twoich ulubionych gier, stosunku do internetu, poruszymy przy tym kwestie twoich utraczek z LCSintraxem i ObsessionOctopusem blabla pierdu pierdu pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego
To nie to samo co zestaw pytań.
Tak, mimo wszystko dostał i tak ogólniki a nie pytania.
Zrobię ten wywiad po swojemu, Gik oceni czy nadaje się na kanał Zagrajmyw.pl, jak uzna że jestem lizodupem to po prostu wstawię do siebie na kanał i po problemie. Sami podjęlibyście się jakiejś inicjatywy zamiast tylko narzekać.
Swoją drogą nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie: Dlaczego miałbym traktować go inaczej niż CZW czy kogokolwiek innego? Zachowujecie się jakby drama VV była jedyną rzeczą która was interesuje. Ja staram się zadać pytania o całokształt jego twórczości. Gik i SeedPL piszą konkretne komentarze, Roofix daje dobre rady. CarlSheppards twierdzi że jemu się nie podoba więc wywiad będzie do dupy, jednocześnie nie radząc co poprawić jedynie najeżdżając na VV. Zachowanie LavosCore'a komentuję po raz ostatni, jest taka zasada żeby nie karmić trolla.
Ja wiem że masz kompleksy i starasz się za wszelką cenę zaistnieć. Rozumiem że boli cię że masz mało widzów mimo prawie 1300 filmów na YT i bardzo długiego stażu i że podbudowujesz swoje ego krytykując każdego innego Zagrajmera. Niestety nie interesują mnie twoje bóle dlatego chętnie skorzystam z opcji ignorowania dostepnej na forum :)
Żeby nie było gadania że VV mi głupot nagadał bo podejrzewam że takie opinie się pojawią - opinię o LC wyrobiłem sobie na podstawie całokształtu jego działalności na forum.
Umówiłem się z VV wstępnie na poniedziałek na 20:00, poradziłem żeby zapisał sobie ogólniki na kartce żeby żadnego tematu nie pominąć, powiedział że ok i wszystko fajnie i wyraził nadzieję że wszystko fajnie wyjdzie.
Bez wycieczek osobistych proszę. Takie sprawy załatwia się na PW.