Post Reply 
Smite - LoL z trzeciej osoby!
Author Message
Rabus Offline
*

RE: Smite - LoL z trzeciej osoby!
(09-07-2012 20:39 )Gik Wrote:  A jak tam aspekt Pay2Win, drogie dzieci LoL-a?

Czy wy sobie jaja robicie? W którym miejscu jakakolwiek MOBA jest pay2win? W tym że co tydzień możesz zagrać innym championem? A może to, że możesz kupić WSZYSTKIE championy bez wydawania grosza na grę?
10-07-2012 02:13
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Wan1Mas Offline

[spoiler][Image: DI7pm.jpg][/spoiler]

Gandhi approves.
10-07-2012 08:21
Sou Offline
*

SMITE dobrze się zapowiada chociaż IMO balansu to tam narazie nie ma;] Dobrze, że mało kto ogarnia i gra z kumplami na TSie bo by było niezbyt ciekawie:D

Co do pay to win to SMITE model LoLa ma czyli champy za exp/kasę a skórki tylko za kasę.

Co do pay-to-win to dla mnie osobiście pay-to-win jest jeśli za realną $ można wygrywać w grze (w różnych jej obszarach) z osobami które nie płacą ;)

Tak więc nawet jeśli ktoś jest w stanie kupić sobie broń/champa za $ a ja jestem w stanie go zdobyć samemu w rozsądnym czasie to nie jest to dla mnie pay-to-win. Jeśli ktoś może kupić boosta do statów/skilli, a ja jestem w stanie zdobyć go w grze w rozsądnym czasie to nie jest to dla mnie pay-to-win.

Taki EVE na przykład. Można legalnie kupić PLEXy od CCP a później je sprzedać legalnie na markecie, za zdobytą kasę kupić najlepszy statek w grze, ale to nie pay-to-win bo inni też mogą ten statek kupić ;)

No, ale mówie, to indywidualna sprawa co dla kogo jest pay-to-win czyli w którym momencie uznaje, że 2ga osoba "pokonała go" bo zapłaciła realną $ (patrząc od strony nie płacącego za win).

Sygnatura usunięta z powodu niezgodności z regulaminem

:cool:
11-07-2012 07:01
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

(09-07-2012 20:39 )Gik Wrote:  A jak tam aspekt Pay2Win, drogie dzieci LoL-a?

LoL nie jest Pay2Win, wątpię czy ten tytuł będzie.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
12-07-2012 02:16
darmozjad Offline
*

Wydaje mi się, że największym problemem jest rzucanie skill shoot'ów na większą odległość. Postać zasłania wtedy miejsce gdzie chcemy rzucić i nie mamy 100% pewności czy rzucimy skill'a tam gdzie chcemy (np. grad strzał Artemidy).
12-07-2012 16:41
Bogs Offline
*

darmozjad Wrote:Wydaje mi się, że największym problemem jest rzucanie skill shoot'ów na większą odległość. Postać zasłania wtedy miejsce gdzie chcemy rzucić i nie mamy 100% pewności czy rzucimy skill'a tam gdzie chcemy (np. grad strzał Artemidy).

u mnie jest identycznie, np. kiedy Ymir próbuje walnąć swoją ścianę często robi to niedokładnie.
a ogólnie, co do gry to jest spoko, nieźle wciąga, ma kilka dobrych rozwiązań i myślę, że zyska sporą popularność.

12-07-2012 16:46
HudsonM Offline
*

Gra jest całkiem spoko jak na betę, jednak widać że twórcy muszą jeszcze dużo popracować, system znajomych jest trochę mongolski, poddawanie się jakieś takie mało widoczne czasem w trakcie meczu nie zauważasz że drużyna daje surrenda, bohaterowie to już w ogóle masakra jeżeli ktoś jest mocny to tak jest bo dajmy na to Anubis swym wzrokiem zabija bez problemu i wpierdziela życie jak reksio szynkę, Zeus gdy walnie ulti i da jeszcze 3 to strasznie łatwo multi killa wbić, chciałbym aby bardziej popracowali nad Agni bo jak narazie jest strasznie dziwna i słaba. Jeżeli chodzi o system kupowania postaci to do pewnego lvl'u łatwo wbija się kasę ale w późniejszych etapach nabicie 5500 jest dosyć trudne.
Jednak ogólnie jest to dosyć pozytywna gra tylko muszą nad nią dużo pracować aby dorastała do LoL'a czy Doty
13-07-2012 07:04
neXt Offline
*

Na początku, nie powiem byłem do niej bardzo zdystansowany i nastawiony na nie. Jak tylko usłyszałem, pomyślałem "ja pier***ę kolejna gra w stylu LoL'a dla wyciągnięcia kasy". Po jakimś czasie obejrzałem parę zagrajmy (np. u Gimpera :) ) i moje nastawienie do gry zmieniło się diametralnie. Udało mi się zdobyć kluczyk i zagrać parę gierek. No nie powiem całkiem nieźle wypadła w moich oczach. Teraz może + i - :
+ system powiadamiania (Enemy missing, etc.)
+ lekkie zabarwienie, czy ja wiem, historyczne? chodzi o to, że możemy poznać te wszystkie bóstwa i może nas to zaciekawić do poznania bliżej danej kultury
+ +ten widok trzecioosobowy to na pewno jakieś urozmaicenie, odejście od klasycznego widoku z góry.

- system friends nie zawsze działa tak, jak chcemy ( nie dojdą zaproszenia, itd.)
- czasem gdy odbywa się jakiś duży tf, a my znajdziemy się dokładnie w jego centrum, pójdzie kilka aoe i gó**o widać
- system mikropłatności, który nie przeszkadza w rozgrywce, ale jest to coś, co mnie kłuje zawsze, bo niby f2p ale jednak nie do końca :)

Podsumowując: gra jest naprawdę niezła, przerosła moje oczekiwania wobec niej.
Jeszcze rada na przyszłość: nie oceniajcie gry bez uprzedniego zagrania w nią, tak jak zrobiłem to na początku :D
13-07-2012 15:33
Tobickan Offline
*

Ogółem spoko gra, czasem wydaje mi się, że lepsza od samego LoLa :P
04-08-2012 21:09
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
hos13 Offline

(10-07-2012 08:21 )Wan1Mas Wrote:  [spoiler][Image: DI7pm.jpg][/spoiler]

Gandhi approves.

Ten wykresik nijak nie ma się do LoLa, owszem możesz kupić xp boosty, ale jedyne co zyskasz to to, że wbijesz 30 lvl troszkę szybciej. A jeśli kiedykolwiek grałeś w LoLa to wiesz, że dopiero wtedy ta gra się tak na prawdę zaczyna.
20-08-2012 13:20
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5