Poll: Z kim następny wywiad?
This poll is closed.
człowiekzwyzyn 55.56% 15 55.56%
MrJagged99 7.41% 2 7.41%
VVitchaven 37.04% 10 37.04%
Total 27 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Post Reply 
"Pogadajmy z" - co dalej?
Author Message
SeedPL Offline
*

RE: "Pogadajmy z" - co dalej?
Kocham schematyczność w wywiadach.
Moim jakże skromnym zdaniem, podczas przeprowadzania wywiadu trzeba być elastycznym.
Patrz:
Quote:6.Co sądzisz o ludziach którzy cię oglądają, jesteś zadowolony z publiczności czy raczej wolałbyś dyskutować o tym co robisz z trochę innymi osobami?
CZW poruszy tym samym kwestię krytyki, coś o niej wspomni. Warto wtedy zapytać się właśnie jak ją odbiera, ale przy ustalonym schemacie jest to niemożliwe i ni z gruszki ni pietruszki:
Quote:7.Czy może uchylisz nam rąbka tajemnicy, z czego w najbliższym czasie planujesz zrobić let's play, gratuluję ukończenia System Shocka 2. Co po New Vegas i Wario Land2?

Quote:8.Zagrajmerzy rzadko wypowiadają się o innych ludziach również robiących tego typu produkcje, dlatego chciałbym zapytać cię co sądzisz o niektórych ludziach którzy również okraszają gry swoim komentarzem głosowym:
Niezapominajka, RagnarokPL. JJayJoker możę jest jeszcze ktoś o kim chciałbyś wyrazić swoją opinię?
Ładne sformułowanie: "okraszają gry swoim komentarzem głosowym". Naprawdę bardzo dobre.

Quote:9.Skoro jesteśmy już przy ocenianiu Zagrajmerów chciałbym Tobie zadać jeszcze dość ważne dla mnie pytanie, co sądzisz o moich produkcjach? Nigdy nie ukrywałem że to twoje Spear of Destiny i Ultima 1 zainspirowały mnie do tworzenia Let's playów. Również oglądałem całe Aeons of Death które niestety usunąłeś, dlatego jestem ciekaw twojej opinii odnośnie let's playów twojego młodego padawana.
IMHO całkowicie niepasujące pytanie do wywiadu. To tak jakby dziennikarz zaprosił do swojego mieszkania jakiegoś aktora. Rozmawia z nim o jego pracy, a tu nagle:
"Uważasz, że w tym kolorze włosów mi ładnie? Sam jesteś brunetem, oglądałam wszystkie Twoje filmy. A jak z moim parzenie herbaty, smakuje ona? I przy okazji, pójdziesz ze mną do łóżka ".
Oczywiście tak dramatycznie to nie wygląda, jednakże osobiście bym to pytanie usunął.
18-07-2011 13:02
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sworson Offline
*

Wywiad z CZW byłby ciekawy. Ogarnięty człowiek, dobry wywiad. Tak myślę. A co do twojego ostatniego pytania, to nie jest tak źle. Wiem, jak ma na imię :)
18-07-2011 14:22
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gik Offline
*

Również głosowałem na CZW.

@Gimper

Pytania ogólnie bardzo mi się podobają, ale osobiście zapytałbym się go jeszcze o jego "doświadczenia" jeśli chodzi o gaming w latach 90-tych. Jak można go porównać do tego, którego widzimy obecnie, czego mu brakuje w dzisiejszych grach, jak zdobywał informacje o grach w przeszłości, jak zdobywał same gry (może jakaś anegdota?).

Aha, zmodyfikowałbym nieco jeszcze pytanie dziesiąte. Człowiek z Wyżyn jest osobą, która raczej nie "spoufala" się ze swoimi widzami jak inni, znani zagrajmerzy. Można by się wypytać co nieco na temat jego filozofii prowadzenia kanału - jak reaguje na komentarze, co go denerwuje w swoich widzach, a co nie. Można o tym napomknąć przy okazji pytania szóstego. Zainteresowania muzyczne jakoś mi nie pasują do tego wywiadu.

Ale, koniec końców, rób jak uważasz.

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 18-07-2011 17:55 by Gik.)
18-07-2011 17:53
Gimper Offline
*

Po to napisałem te pytania tutaj żeby je zmodyfikować oczywiście :)
Quote:Moim jakże skromnym zdaniem, podczas przeprowadzania wywiadu trzeba być elastycznym.
To oczywista sprawa. Jest to zbiór pytań które na pewno zostaną zadane, między nimi (w zależności od tego co CZW powie) dodam kolejne. Te ogólne 10 pytań jest po to gdy wyczerpiemy temat żeby nie było "hmm... o czym by tu teraz..."
(18-07-2011 13:02 )SeedPL Wrote:  CZW poruszy tym samym kwestię krytyki, coś o niej wspomni. Warto wtedy zapytać się właśnie jak ją odbiera, ale przy ustalonym schemacie jest to niemożliwe i ni z gruszki ni pietruszki:
Patrz to co napisałem wczoraj, moje stanowisko jest w tej sprawie jasne i źle się zrozumieliśmy. Następne pytanie zostanie zadane po wyczerpaniu tematu z pytania 6.
Quote:Ładne sformułowanie: "okraszają gry swoim komentarzem głosowym". Naprawdę bardzo dobre.
A dziękuję bardzo :)
Quote:IMHO całkowicie niepasujące pytanie do wywiadu. To tak jakby dziennikarz zaprosił do swojego mieszkania jakiegoś aktora. Rozmawia z nim o jego pracy, a tu nagle:
"Uważasz, że w tym kolorze włosów mi ładnie? Sam jesteś brunetem, oglądałam wszystkie Twoje filmy. A jak z moim parzenie herbaty, smakuje ona? I przy okazji, pójdziesz ze mną do łóżka ".
Oczywiście tak dramatycznie to nie wygląda, jednakże osobiście bym to pytanie usunął.
Może i tak. Po prostu zapytam się o to po wywiadzie :)
Quote:Pytania ogólnie bardzo mi się podobają, ale osobiście zapytałbym się go jeszcze o jego "doświadczenia" jeśli chodzi o gaming w latach 90-tych. Jak można go porównać do tego, którego widzimy obecnie, czego mu brakuje w dzisiejszych grach, jak zdobywał informacje o grach w przeszłości, jak zdobywał same gry (może jakaś anegdota?).
Bardzo dobrze że zwróciłeś uwagę na ten aspekt, na pewno coś wymyślę w tym kierunku.
Quote:Aha, zmodyfikowałbym nieco jeszcze pytanie dziesiąte. Człowiek z Wyżyn jest osobą, która raczej nie "spoufala" się ze swoimi widzami jak inni, znani zagrajmerzy. Można by się wypytać co nieco na temat jego filozofii prowadzenia kanału - jak reaguje na komentarze, co go denerwuje w swoich widzach, a co nie. Można o tym napomknąć przy okazji pytania szóstego. Zainteresowania muzyczne jakoś mi nie pasują do tego wywiadu.
Wezmę to pod uwagę, dość dobre spostrzeżenie.

OK, fajnie - może jeszcze wieczorkiem wrzucę nowy zestaw ogólnych pytań do zadania. Jak wywiąże się rozmowa - zobaczymy. Dziwi mnie że nie wypowiedział się tu ModronCube który tak bardzo narzekał na jakość poprzednich wywiadów.

[Image: t43eX.jpg]
18-07-2011 18:18
CarlSheppards Offline
*

CZW kiedyś na tym forum nieźle płakał.
VV to niesamowity prymityw - i nie chodzi tylko o jego "polszczyznę".
Jagged nawet nie kojarzę.
18-07-2011 18:33
Roofix Offline
*

Lepiej zrezygnować z formuły wywiadów, jaka była przy dwóch pierwszych - może teraz najpierw zaprezentować pytania osobie, z którą będziemy rozmawiać, można też z nią to przedyskutować. Oczywiście nie ma przeciwwskazań, by pojawiły się jakieś spontanicznie, lub przyszły z np niepełnej odpowiedzi, lub poruszonego wątku. Wskazane też, by obie strony posiłkowały się napisanym przez siebie tekstem, byleby nie stało się to wyreżyserowanym, monotonnym czytaniem z kartki.
18-07-2011 19:12
Gik Offline
*

Te pytania są doskonale ukryte, nieprawdaż?

[Image: aqI8D.jpg]
18-07-2011 19:30
Roofix Offline
*

Przecież rozumiesz sens, nieprawdaż?
18-07-2011 19:38
Gimper Offline
*

Napisałem już do Człowieka z wyżyn, czekam na odpowiedź czy się zgodzi :)
CZW niestety odmówił - stwierdzi że, cytuję "Nie dla mnie takie rzeczy, powodzenia z innymi wywiadami. Niestety taki już jestem"
Dłużej go nie męczyłem, odpisałem że nie ma sprawy i że pomęczymy MrJaggeda lub VVitchavena.
Jak wrócę z roboty ok. 19 to sobie zacznę układać pytania do wywiadu z VV

[Image: t43eX.jpg]
18-07-2011 20:16
Sworson Offline
*

Zauważyłem, że CZW nie chcę ujawniać o sobie żadnych informacji. Wyjątkowo, ujawnia je tylko swoim znajomym, których zna. W sumie, nie mam nic do tego.

Przyciśnij VV i zadaj mu trudne pytania, nie liżące mu dupy. W czasie, wywiadu orgazm z powodu usłyszanego z ust VV: "YEAH PIĘKNIE!" - nie wskazany.
19-07-2011 17:07
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5