Post Reply 
Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
Author Message
Lares838 Offline
*

RE: Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
Żadne gra MMO. Z prostego powodu: Nie da się ich przejść. Nie polecam robienia let's playów z RTS,ów. Ktoś by musiał na prawdę ciekawo opowiadać żeby widz się nie zanudził. I jeszcze gadać na temat, a nie chrzanić o tym jak było w pracy/szkole.
05-06-2011 16:14
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

(05-06-2011 16:14 )Lares838 Wrote:  Żadne gra MMO. Z prostego powodu: Nie da się ich przejść. Nie polecam robienia let's playów z RTS,ów. Ktoś by musiał na prawdę ciekawo opowiadać żeby widz się nie zanudził. I jeszcze gadać na temat, a nie chrzanić o tym jak było w pracy/szkole.

Tak? To zapraszam do mnie ;>

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
05-06-2011 16:20
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lares838 Offline
*

Nie mogą sobie pozwolić na oglądanie filmów na yt dlatego że mam neta bezprzewodowego na limity i nie mogę ocenić czy robisz to dobrze czy nie.
05-06-2011 16:26
Kern3l Offline
*

(05-06-2011 16:26 )Lares838 Wrote:  Nie mogą sobie pozwolić na oglądanie filmów na yt dlatego że mam neta bezprzewodowego na limity i nie mogę ocenić czy robisz to dobrze czy nie.

Mam już trochę ludzi, którzy znaleźli mnie przez Shoguna 2, którzy chcieli podbicia wszystkich prowincji (to opcjonalne) po podbiciu szogunatu, a teraz oglądają remake StarCrafta 1. Tak samo wielu jest takich, którzy czekają na każdy kolejny odcinek WoW'a. Każdy rodzaj gry można źle i dobrze poprowadzić. Np. rzeczywiście większego sensu nie ma robienie odcinków, gdzie grindujesz w MMO (czy inny "kolejny dzień zwykłego klepania leveli, gdzie nic wielkiego się nie dzieje"). Za to zrobienie świetnie przygotowanych lokacji startowych, instancji, batalii pvp - to zupełnie inna klasa.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
05-06-2011 16:48
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lares838 Offline
*

No to się ciesz. Jeśli komuś się podoba to znaczy że jednak robisz to dobrze i ciekawie. Może patrzę na to za bardzo ze swojej perspektywy dlatego że nigdy nic nie próbowałem robić z grami typu RTS. Pewnie dopóki nie spróbuję to zdania nie zmienię :P
05-06-2011 18:23
AiS366 Offline
*

Na pewno, nowe Call of Duty, Gothic, Minecraft, Terraria, Assasyn, Wiedźmin 2. To w miarę wszystko. Aha i jeszcze, gry horror(Amnesia, Penumbra, RE).
08-06-2011 08:05
Falc00n Offline
*

@k3rnel
Widziałem chyba 3/4 pierwszego odcinka Twojego WoWa widzianego oczami goblina. Mi się całkiem podobało aczkolwiek nie zachęciło aż tak do oglądania, aby być stałym oglądaczem. Nie gram w WoWa (tylko triala przetestowałem) więc przyciągnęła mnie lekka ciekawość jak prezentuje się nowa rasa z Cataclysmu. Być może osoby, które również w to nie grają, a interesuje ich to z chęcią będą dalej oglądać. WoW to ogółem dobra gra, więc Let's Play z niego (przy dobrym prowadzeniu) będzie niemal taki sam jak każdy inny. Jednak warto zauważyć, że nie każde MMO nadaje się na LP. Jest wiele bardzo słabych MMO, w których najważniejsze jest napierdzielanie mobów po głowach. Co chciałbyś pokazać w takim LP? Owe mordobicie? Nie wydaje mi się, aby wiele osób było tym zainteresowanych.
08-06-2011 14:56
Kern3l Offline
*

(08-06-2011 14:56 )Falc00n Wrote:  Jednak warto zauważyć, że nie każde MMO nadaje się na LP. Jest wiele bardzo słabych MMO(...)

Tak samo jak nie każda gra. W sumie masz rację, gdyż było stworzonych o wiele więcej (procentowo) kiepskich MMO niż wśród innych gatunków. Wiele z nich nie przetrwało próby czasu i umarły bezpowrotnie.

(08-06-2011 14:56 )Falc00n Wrote:  Jest wiele bardzo słabych MMO, w których najważniejsze jest napierdzielanie mobów po głowach. Co chciałbyś pokazać w takim LP? Owe mordobicie? Nie wydaje mi się, aby wiele osób było tym zainteresowanych.

Nawet w czymś takim można tak filmik zmontować, by był przynajmniej w miarę ciekawy - jeśli powtarzalne napieprzanie mobów znacznie przyśpieszysz, a w normalnych fragmentach skupisz się na innych aspektach, które mogą czynić grę ciekawą (o ile takowe ma...), to mógłby być niezły LP. Generalnie chodzi o to, by wyciskać soki, zostawiając nieciekawą resztę ;]

MMO, tak jak każdy gatunek, ma specyficzny styl rozgrywki - nie da się tego pominąć bez bardzo znacznych przeróbek. Być może dlatego nie zachęcił Cię mój odcinek - nie leży w Twoim guście oglądanie MMO. Jeśli to coś innego - bardzo chętnie wysłucham krytyki! ;]

08-06-2011 15:44
Falc00n Offline
*

Hmm czy ja wiem... W sumie może z powodu braku czasu :P Muszę po prostu nauczyć się pewnej fajnej cechy - poświęcania czasu na oglądanie mniej znanych zagrajmerów. Bo stałym widzem jestem jedynie w niektórych przypadkach, a zazwyczaj są to Ci znani Let's Playerzy. Gdyby każdy nie spędzał chwilki czasu na oglądanie tych mniej znanych zagrajmerów to nikt by mnie nie oglądał. W sumie warto spojrzeć z tego punktu widzenia. Znajdę w najbliższym czasie chwilkę czasu to zajrzę do paru osób i obejrzę coś rzetelnie ;)
09-06-2011 19:37
CarrotPL Offline
*

Moim zdaniem żałosne jest robienie gry portal, ponieważ gra jest krótka a po za tym nie jest ona jakoś trudna, z portala jest pełno let's play tylko dlatego że ta gra jest popularna bo u kogoś kto robił lp jako pierwszy miał dużo wyświetleń teraz gdy wyszedł portal 2, po 3 dniach było już 10 lp z tej gry a teraz jest co najmniej setka.
16-06-2011 10:13
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Grafika jest najważniejsza? A co z resztą? Wilczyca 40 10.063 28-12-2012 23:59
Last Post: WitaZ
  Następne zagrajmy w? CarrotPL 40 11.106 14-12-2011 15:10
Last Post: appareil
  gierka na zagrajmy recon12 17 5.295 21-09-2011 18:20
Last Post: LittleBoy

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5