Post Reply 
Następne zagrajmy w?
Author Message
CarrotPL Offline
*

Potrzebuje Gry
Siemka, potrzebuję jakiejś fajnej gry na zagrajmy, różnego typu gra ma być stara nie chce nówek, w która przyjemnie się gra dla was. Gra najlepiej żeby była na 10-30 odcinków. Macie jakieś propozycje. ?

Zagrajmerów powinna tyczyć jedna zasada :

Rób zagrajmy z tego w co lubisz grać a nie tego co jest popularne.

Moje konto youtube : http://www.youtube.com/user/CarrotPL
16-06-2011 11:26
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

RE: Potrzebuje Gry
Quote:"Rób zagrajmy z tego w co lubisz grać"

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
16-06-2011 11:39
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
CarrotPL Offline
*

No tak, wiem no ale chyba mogę zobaczyć wasze propozycje, bo ja akurat nie mam zbyt wielu gier, bo jestem z młodszego pokolenia a mnie bardzo interesują stare gry, bardziej wole takie niż nówki dlatego jest ten post bo szukam jakiejś fajnej starej gierki .

Zagrajmerów powinna tyczyć jedna zasada :

Rób zagrajmy z tego w co lubisz grać a nie tego co jest popularne.

Moje konto youtube : http://www.youtube.com/user/CarrotPL
16-06-2011 12:46
punio7 Offline
*

[Image: 88440151.gif]
16-06-2011 13:24
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

Okay. Jak stare? 2D/3D? Jakie gatunki preferujesz?

Sugerowałbym takie, na które da się patrzeć - czyli dobre 2D lub remake 3D. Np. ja na StarCrafta jedynkę nie mogę patrzeć, ale już remake - niiice!

Starsze gry, na które sam mam ochotę nagrać kiedyś LP:
  • Morrowind - koniecznie z nakładkami graficznymi - jest to FPP RPG, którego katowałem ponad rok, po kilka godzin dziennie. Wielokrotnie do niego powracałem. Dla mnie najlepsza gra jaka powstała. Raczej odradzam robienie na ślepo - będziesz błądził w cholerę długo (raz kiedyś pewnego miejsca szukałem... 5h).
  • Divine Divinity - rzut izometryczny, hack&slash z dużym nastawieniem na fabułę, przy czym długość strony siekanej jest na tyle dobrana, że nie nuży (jak mnie nużył np. Sacred). Nadaje się do robienia ślepego (tylko nie wchodź zbyt szybko do zamku ;>).
  • Sim City np. 4 - ta gra ewidentnie NIE NADAJE SIĘ na granie na ślepo ;] O czym jest - chyba nie muszę tłumaczyć ;]
  • Dark Messiah of Might and Magic - FPS/RPG, nieliniowość polega na przeróżnych sposobach pokonywania przeszkód/wrogów. Jak najbardziej nadaje się do robienia na ślepo.
  • Thief III - żeby nie znudzić widzów, trzeba będzie wiele fragmentów przyśpieszać. A tak, to dobra także na ślepo - polecam klimatyczne, fanmade spolszczenie kinowe.
  • Heroes of Might & Magic - strategia turowa, gra wszech czasów - grupą docelową jest praktycznie całe społeczeństwo ;] Co do problemów ze strategiami, zajrzyj do właściwego tematu.
  • Fallout 1 i 2 - już samo wspomnienie tych RPG'ów wywołuje u mnie ciarki ;] Raczej nie na ślepo, chociaż ciekawie by wyglądało pierwsze zmaganie się kogoś z tą grą - kogoś, kto nie ma wszechwiedzy na jej temat i musi podejmować pełne konsekwencje czynów, a także często dziwi się, jakie one są ;] Dwójkę przeszedłem, jedynki nie - co być może nadrobię w LP ;>
  • Planescape: Torment - duuużo czytania ;] Nie grałem jeszcze, ale już bardzo dawno wrzuciłem na listę "toPlay". Prawdopodobnie nie nadaje się na LP, ale kto wie?...
  • Dungeon Keeper 2 - dziwi mnie, gdy ktoś nie zna tej genialnej gry. Dodatkowo spolszczenie jest świetne. Problem - w Win7 za nic nie mogę ustawić sensownie grafiki. Jak najbardziej do nagrania na ślepo, jednak jak to w strategiach - kilka misji możesz wtopić przez złą strategię (w misji "grobowej" stawiaj przede wszystkim na wampiry! ;]).
  • Jagged Alliance 2 - mniam! ;] Zdatne i na ślepo, i na znawcę.

Już nagrałem i polecam:
  • Gorky 17 - Zdatna na ślepo, tylko proszę - nie graj jak Bungo. To boli.

Jeszcze mogę zaproponować:
  • Deus Ex
  • Baldur's Gate
  • The Neverhood
  • System Shock 2

Generalnie możesz sobie wejść na jakikolwiek ranking gier i wybrać coś ciekawego.

BTW - jeden z tekstów z polonizacji, który pojawia się o 2 w nocy:
"Jako zasłużony nocny marek dostajesz dostęp do tajnego kodu: IDŹ SPAĆ! Wpisuj z Alt-em"
Wypróbujcie ten kod nawet teraz, w przeglądarce ;D

Edit ---

Może jeszcze:
  • Disciples
  • Commandos

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
(This post was last modified: 16-06-2011 14:55 by Kern3l.)
16-06-2011 14:50
TheLMkk Offline
*

Cóż, jeżeli naprawdę chcesz stare, podobne trochę do Gothica gry, to polecam serię Might and Magic.
16-06-2011 15:53
Sworson Offline
*

Jemu chodziło o jakieś krótkie gry. Z tych, co wymieniliście to, ze 100 odcinków jak nic. Ja, ci polecam wszystkie starsze przygodówki, point and click. Klasyki gatunku. Są to niezbyt długie, a przyjemne gry. Myślę, że nie będzie problemu ze znalezieniem klasyków.
16-06-2011 15:58
punio7 Offline
*

Seria Megaman! (Ale ta oryginalna z NES'a)

(This post was last modified: 16-06-2011 16:10 by punio7.)
16-06-2011 16:10
Kern3l Offline
*

No tak, zapomniałem, że w innym temacie definiował swoją długość odcinków. Skoro tak, to pewnie z moich propozycji pozostaje:
  • Sim City 4
  • Dark Messiah of Might and Magic
  • Dungeon Keeper 2 (jeśli nie będziesz mitrężyć czasu)
  • Gorky 17

Być może także Deus Ex, The Neverhood i System Shock 2, ale nie wiem, gdyż nie przeszedłem.

16-06-2011 16:42
punio7 Offline
*

Gry typu Neverhood nie mogą być długie.

16-06-2011 16:46
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy. Gik 80 24.375 05-03-2012 15:35
Last Post: Elwood
  gierka na zagrajmy recon12 17 5.280 21-09-2011 18:20
Last Post: LittleBoy

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5