Post Reply 
Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
Author Message
BLikeBat Offline
*

RE: Gry, z których jest wstyd robić zagrajmy.
Nie ma takich gier, z których nie powinno robić się tzw. "zagrajmy". Jeśli komuś podoba się dana gra to powinien z niej tworzyć, bo najważniejsze jest, żeby temu komuś ta produkcja, po prostu leżała. :-)
24-06-2011 22:36
Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Ale z drugiej strony mnie jako widza nie interesuje oglądanie gier w które już grałem, albo tych w które wolałbym po prostu samemu zagrać. A jeżeli dana gra jest już nagrana naście razy na YT, w tym przez osoby bardziej znane/znające się na rzeczy, to dlaczego akurat miałbym oglądać jakiegoś początkującego/nieznanego zagrajmera?

[Image: 88440151.gif]
25-06-2011 06:55
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
BaToNxPL Offline
*

bo on po prostu lubi tą grę i chce ją przejść razem z widzami. To że tobie się nie chce oglądać, nie oznacza, że nie znajdą się tacy którzy nie oglądną
25-06-2011 09:07
Vic83 Offline
*

Powodem do wstydu może być jedynie niska jakość nagrywanych filmów. Sam dobór gier jest istotny, ale jeśli ktoś potrafi zadbać o fachowy, poprawny językowo, a jednocześnie interesujący komentarz, to nie powinien oglądać się na innych. Oczywiście, nagranie zagrajmy z popularnej gry będzie miało pewne następstwa - jednym z nich będzie napływ małoletnich widzów, którzy kierują się chwilową modą. Jakość komentarzy na kanale i pod filmami spadnie, a skrzynka zapcha się od przepełnionych błędami ortograficznymi wiadomości prywatnych. Taka jest jednak specyfika youtube'a i póki przed naciśnięciem przycisku subskrybuj czy zatwierdzeniem komentarza nie będzie wymagane napisanie dyktanda i rozwiązanie testu na inteligencję, niewiele się w tej kwestii zmieni. Polska scena zagrajmy wciąż nie stoi na zadowalającym poziomie. Mamy kilku dobrych let's player'ów, dużo średniaków i całe zastępy dzieci, które nie bardzo wiedzą, jak się do tego wszystkiego zabrać. O ile więc możemy mówić o kłopotach bogactwa pod względem ilościowym, to jakościowo wciąż brakuje nam dobrych filmów, nawet z tych najpopularniejszych gier. Nie widzę więc sensu, by odrzucać niektóre tytuły tylko dlatego, że inni użytkownicy nagrali z nich zagrajmy (oczywiście pod warunkiem, że jest się w stanie nagrać dobry materiał).

Warto wspomnieć, że dobór gier jest ściśle związany z celem, jaki przyświeca każdemu let's playerowi. Jeśli ktoś chce się przede wszystkim dobrze bawić, to nie będzie się zastanawiał czy nagrać zagrajmy z gry starej czy nowej - wybierze ten tytuł, który zapewni mu najwięcej radochy. Jeśli zaś ktoś chce promować mało popularne czy zapomniane już gry, to pewnie przed nagraniem filmu sprawdzi zasoby youtube'a.
25-06-2011 10:28
MrSetoKami Offline
*

Hmm.. No właśnie. Często na tym forum obserwuję opinie czysto subiektywne i dlatego czasami tak krytyczne. Też uważam, że jeżeli ktoś chce zrobić to niech robi takie zagrajmy nie patrząc na to ile razy zostało nagrane. Widzowie takiej osoby może chcieliby zobaczyć akurat jak on robi ten projekt. Ale jeżeli ktoś chce przyciągać widzów za wszelką cenę (no może przesadziłem) to rzeczywiście taka akcja nie ma sensu bo dużo osób wejdzie na "bardziej znanego" zagrajmera. Ja np. nagrywam z czystej przyjemności gry, dla siebie i dla moich widzów (których mało, ale zawsze).

[Image: podpisay.jpg]
25-06-2011 10:39
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Czyli tak długo jak wmawiam sobie, że nie nagrywam gier dla masowych widzów to jest ok? Zresztą co ma czynić akurat ciebie innym od reszty zagrajmerów, że uważasz iż akurat ciebie ludzie zechcą oglądać a nie innych? Jeżeli się zaczyna od nagrywania tego co reszta, to raczej nie świadczy o oryginalności.

Zresztą pomyślcie o samych podstawach. W znane gry ludzie grali, na kiego grzyba ktoś miałby oglądać coś w co już grał? Tacy widzowie to chyba z prosektorium pochodzą.

(This post was last modified: 25-06-2011 11:50 by punio7.)
25-06-2011 11:49
MrZupapl Offline
*

Znooowu?
Np. charakter i styl komentowania Zagrajmera? Jednym może się przypodobać Twój LP z danej gry, a innym mój. Wszystko zależy od preferencji widza.
25-06-2011 11:52
punio7 Offline
*

Przeciętny widz nie ma preferowanych zagrajmerów- wystarczy popatrzyć na liczbę subskrypcji.

25-06-2011 12:05
MrSetoKami Offline
*

(25-06-2011 11:52 )MrZupapl Wrote:  Np. charakter i styl komentowania Zagrajmera? Jednym może się przypodobać Twój LP z danej gry, a innym mój. Wszystko zależy od preferencji widza.

Dokładnie tak samo uważam.
A kto powiedział, że każdy musi być oryginalny? Każdy jest jaki jest i nagrywa to się mu się podoba :)

[Image: podpisay.jpg]
(This post was last modified: 25-06-2011 12:07 by MrSetoKami.)
25-06-2011 12:05
MrZupapl Offline
*

Jeszcze jedno dodam

(25-06-2011 06:55 )punio7 Wrote:  Ale z drugiej strony mnie jako widza nie interesuje oglądanie gier w które już grałem, albo tych w które wolałbym po prostu samemu zagrać. A jeżeli dana gra jest już nagrana naście razy na YT, w tym przez osoby bardziej znane/znające się na rzeczy, to dlaczego akurat miałbym oglądać jakiegoś początkującego/nieznanego zagrajmera?

Tak jak mówiłem, preferencje 'przeciętnego widza' są różne. Mi nie przeszkadza oglądanie LP z gier, które chcę przejść. Oglądałem już chyba 5 różny LP z Wiedźmina ze względu na styl Zagrajmera, a nie ze względu na miodność gry .Sam przeszedłem chyba 1/3 gry i zrezygnowałem. Wiedźmiak to dla mnie zwykły przeciętniak. Chcę go w końcu przejść, ale nie jest on moim priorytetem.

Często, gdy Zagrajmer robi jakąś grę, która mnie zupełnie nie interesuje, to tylko słucham dany odcinek. Jak radio, bo lubię styl prowadzenia LP i charakter danego autora.
(This post was last modified: 25-06-2011 12:18 by MrZupapl.)
25-06-2011 12:16
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Grafika jest najważniejsza? A co z resztą? Wilczyca 40 10.063 28-12-2012 23:59
Last Post: WitaZ
  Następne zagrajmy w? CarrotPL 40 11.106 14-12-2011 15:10
Last Post: appareil
  gierka na zagrajmy recon12 17 5.295 21-09-2011 18:20
Last Post: LittleBoy

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5