Post Reply 
Wiedźmin 2
Author Message
Mide Offline
*

RE: Wiedźmin 2
Przeszedłem grę, zajęło mi to około 30 godzin - czemu? Wszystkie questy poboczne wykonane, mało tego 2 razy cofałem się z aktu następnego do poprzedniego bo się okazało że jakiegoś wykonać nie mogę - przykro mi jestem perfekcjonistą jeśli chodzi o granie w takie gry, jak widzę fail w quescie bo skończyłem akt przedwcześnie to mnie krew zalewa i wracam (głupota? może ale potem nie mam problemu z przeciwnikami bo wbity maksymalny dostępny poziom mam na daną chwilę). Muszę zacząć jeszcze raz tę grę od 1 do 2 i odpowiednio pokierować bohatera, bo pozostałem neutralny a okazuje się że przydałoby się jednak opowiedzieć po jednej ze stron.

Co do samej gry, tak boli mnie że jak używasz uniku w postaci "turlania po ziemi" to nie omijasz przeciwników jak Cię w krąg wezmą - czemu? A prawa fizyki jak pisał Mordon to gdzie są? Jak się rozpędzisz i poturlasz po ziemi to nawet Pudziana byś poruszył może byś mu krzywdy nie zrobił ale na pewno zostałby odepchnięty - (w bok nie do tyłu, chyba żeby się spodziewał tego uniku)

Co do "adrenaliny" - uwaga spojlery
w alchemii jest zdaje się takie gówienko jak adrenalina (muszę zajrzeć dokładnie do gry to potem opisze o co mi chodzi dokładnie) wnerwia mnie fakt iż po nałądowaniu w walce i użyciu klawisza "x" aby użyć ciosu kończącego ekran zaczyna rozmazywać się średnio co 2 sekundy na pół sekundy - nie wiem co za idiota wymyślił takie coś, o tyle o ile w walce sprawdza się to genialnie (Geralt się wściekł adrenalinka leci, jeszcze np go zatruli bo ten efekt też jest przy rozmyciu) to po samej walce już nie znika - czemu? Jasny gwint przecież wady wzroku się dorobię.

UWAGA K@%$^%# SPOJLER WIELKI JAK CHOLERA! (special for K3rnel :) ) \|/

Co do walki końcowej - ała, co to miało być? ard szybki szybki mocny mocny mocny powtórz razy 2 i masz mięsko leżące na ziemi. Next time poleci trudny poziom mam nadzieje że będzie bardziej wyzywający. Bo i owszem pisałem że na początku było trudno nawet na łatwym ale jak już dostałeś kilka poziomów i wydałeś (teraz nie pamiętam czy 1 czy 2 trzeba było) pkt w pierwszy skill sztuk wiedźmińskich od centralnego kółeczka skilli, co odblokowało resztę drzewek i poleciałeś trochę w szermierkę, robiło z walki dosłownie napierdzielanie po klawiszu myszki jak leci (spróbujcie sami wydać około 10 pkt w szermierkę i zmieńcie broń na jakąś lepszą bodajże ok. 20 dmg to już się zrobiło diabelnie łatwo).

UWAGA K@%$^%# SPOJLER WIELKI JAK CHOLERA! /|\

Ogólnie podtrzymuje ocenę 7,5 na 10 jest kilka rzeczy które boli i kilka rzeczy które uważam za fajne (wymienione w postach powyżej więc powtarzać nie będę).

Jedno jest pewne jak zamierzają wydać 3 część a (Uwaga Spoiler!!) na to wygląda na końcu dwójeczki to muszą poważnie się zastanowić na balansem. I dajcie kurna możliwość oszustwa w grze w kości!! Gdzie te kości z odrobiną wosku!? :D

Kończę mój przydługi wywód na temat W2, może jak będzie mi się chciało to zbiorę wszystko w jeden post ale to najpierw się zajmę wysłaniem reszty LP Mass Effecta a potem się przyjrzę dokładnie co i jak się dokładnie nazywa w drzewku i tu umieszczę.

Pozdrawiam
Mide

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
(This post was last modified: 21-05-2011 23:53 by Mide.)
21-05-2011 23:22
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

@Kernel
Wiesz, ostatni raz powtórzę - skoro chcesz konfrontacji, to mogę podać stosowne namiary. Nie będę zaśmiecać tematu, bo losowy użytkownik baaaawuje na moje posty.

Fakt, posłuchanie Geralta mówiącego, że balista powinna pomóc przekracza poza możliwości gracza. No po prostu nie da rady!
Efektownych dialogów także nie widziałem. Jak dotąd jest słabiej niż w ME2.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 21-05-2011 23:25 by Lavos.)
21-05-2011 23:23
Kern3l Offline
*

(21-05-2011 23:22 )Mide Wrote:  Przeszedłem grę, zajęło mi to około 30 godzin - czemu? Wszystkie questy poboczne wykonane, mało tego 2 razy cofałem się z aktu następnego do poprzedniego bo się okazało że jakiegoś wykonać nie mogę - przykro mi jestem perfekcjonistą jeśli chodzi o granie w takie gry, jak widzę fail w quescie bo skończyłem akt przedwcześnie to mnie krew zalewa i wracam (głupota? (...) )

Ależ skąd, wyciskasz ostatnie soki ;> Sam żałuję, że za późno się zorientowałem, że olałem kontynuację questa odnośnie podbitych ludzi (z Prologu).

(21-05-2011 23:22 )Mide Wrote:  Co do samej gry, tak boli mnie że jak używasz uniku w postaci "turlania po ziemi" to nie omijasz przeciwników jak Cię w krąg wezmą - czemu? A prawa fizyki jak pisał Mordon to gdzie są? Jak się rozpędzisz i poturlasz po ziemi to nawet Pudziana byś poruszył może byś mu krzywdy nie zrobił ale na pewno zostałby odepchnięty - (w bok nie do tyłu, chyba żeby się spodziewał tego uniku)

Mnie jeszcze bardziej dziwi to, że czasem są widoczne luki, a i tak nie można uciec, bo koliduje...

(21-05-2011 23:22 )Mide Wrote:  Co do "adrenaliny" - uwaga spojlery
w alchemii jest zdaje się takie gówienko jak adrenalina (muszę zajrzeć dokładnie do gry to potem opisze o co mi chodzi dokładnie) wnerwia mnie fakt iż po nałądowaniu w walce i użyciu klawisza "x" aby użyć ciosu kończącego ekran zaczyna rozmazywać się średnio co 2 sekundy na pół sekundy - nie wiem co za idiota wymyślił takie coś, o tyle o ile w walce sprawdza się to genialnie (Geralt się wściekł adrenalinka leci, jeszcze np go zatruli bo ten efekt też jest przy rozmyciu) to po samej walce już nie znika - czemu? Jasny gwint przecież wady wzroku się dorobię.

Jak wcześniej pisałem, już grafika "ultra" ma takie bloomy i "głębie widzenia", że można sobie wzrok popsuć.

(21-05-2011 23:22 )Mide Wrote:  Co do walki końcowej

O fu! To tutaj było wrzucić wielki "SPOJLER!" ;]

(21-05-2011 23:22 )Mide Wrote:  Kończę mój przydługi wywód na temat W2, może jak będzie mi się chciało to zbiorę wszystko w jeden post ale to najpierw się zajmę wysłaniem reszty LP Mass Effecta a potem się przyjrzę dokładnie co i jak się dokładnie nazywa w drzewku i tu umieszczę.

O, a jak Ty porównujesz ogólnie W2 do ME2 (jeśli grałeś w dwójkę), ze szczególnym uwzględnieniem porównania dopracowania pracy kamery w dialogach itp.?

(21-05-2011 23:23 )ModronCube Wrote:  Wiesz, ostatni raz powtórzę - skoro chcesz konfrontacji

Po czym sądzisz, że chcę gdziekolwiek to kontynuować? Nie przyjmujesz do wiadomości krytyki i nie chcesz komentować tej kwestii - a właśnie na komentarz czekam. Skoro nie i "Idc", to temat zamknięty.

(21-05-2011 23:23 )ModronCube Wrote:  Fakt, posłuchanie Geralta mówiącego, że balista powinna pomóc przekracza poza możliwości gracza. No po prostu nie da rady!
Efektownych dialogów także nie widziałem. Jak dotąd jest słabiej niż w ME2.

Zatem muszę wreszcie zagrać w ME2, skoro to nie jest efektowna praca kamery. Z balistą przecież chodziło o jej lokację.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
21-05-2011 23:47
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

Heh, tak to sobie tłumacz, zabawny jesteś.

**
Odkąd lokacja była liniowa, z oczywistą ścieżką, najazd nie był potrzebny. Nie wydaje się potrzebny gdziekolwiek jak na razie. Tylko pokazuje oczywiste, świecące skrzynki czy oczywistych NPC.
Ogólnie coś mało dialogów w tej grze. Ani nie pogadasz o swoim zadaniu z wieśniakiem, weźmiesz na spytki co sądzi o kimś, gość, któremu przed chwilą połamałeś nos będzie miał to gdzieś..tanieje ten gatunek coś.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
21-05-2011 23:54
Mide Offline
*

(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  Jak wcześniej pisałem, już grafika "ultra" ma takie bloomy i "głębie widzenia", że można sobie wzrok popsuć.
Tylko że ja gram na wysokiej zaledwie :P - a to mi się wydaje jest błąd gry bo ten efekt powinien znikać po wyjściu z zagrożonego terenu

(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  O fu! To tutaj było wrzucić wielki "SPOJLER!" ;]

Late but done - thx to you, and sorry :(

(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  O, a jak Ty porównujesz ogólnie W2 do ME2 (jeśli grałeś w dwójkę), ze szczególnym uwzględnieniem porównania dopracowania pracy kamery w dialogach itp.?

Oczywiście że grałem w ME2 - całe 38 razy - wycisnąłem z tej gry 90% (tych 10% zapewne nigdy nie odnajdę może ich nie ma ale wydaje mi się że coś jeszcze jest do odkrycia, mam takie przeczucie :D)

Wg mnie co do dialogów to W2 sssssssie czemu? Kilka razy miałem akcje że miast mojego bohatera było widać ścianę lub wnętrze pobliskiego kufra, o ile nie ma to wielkiego znaczenia dla samej gry - to wnerwi jak jasna cholera.

Ogólnie w ME 1 i 2 jedyne co mnie bolało to to że czasem wleciałem w ścianę i wyjść z niej nie mogłem. W wiedzminach mi się to nie zdarzyło ALE, kamera świruje w dialogach i często gęsto w walce. Zwłaszcza nie rozumiem czemu mając kogoś namierzonego Geralt czasem biegł z kontynuacją combosa w przeciwnym kierunku na kogoś innego co powodowało zawirowania kamery - a jeśli jeszcze spamowałem przy tym LPM to zdarzyło mi się raz że Geralt wyglądał jakby nie wiedział w którą stronę podbiec to rush na jedną osobe a to rush za plecy w drugiego wojaka.

Osobiście wole ME ale nie jestem tutaj obiektywny bo po prostu się "zakochałem" w fabule z ME a Wiesia tylko lubię :P

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
22-05-2011 00:02
Kern3l Offline
*

(22-05-2011 00:02 )Mide Wrote:  
(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  Jak wcześniej pisałem, już grafika "ultra" ma takie bloomy i "głębie widzenia", że można sobie wzrok popsuć.
Tylko że ja gram na wysokiej zaledwie :P - a to mi się wydaje jest błąd gry bo ten efekt powinien znikać po wyjściu z zagrożonego terenu

Jak wcześniej pisałem - ja też gram na wysokich i są naprawdę wystarczające. Tylko ATI oczywiście cienie psuje (nie tylko w tej grze)... Może spatchują to wreszcie w sterownikach.

(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  O fu! To tutaj było wrzucić wielki "SPOJLER!" ;]

Late but done - thx to you, and sorry :(

Nie ma za co - zauważyłem tylko coś o aard. Nie tylko Ty narzekasz na końcówkę, więc nieszczególnie mi się do niej śpieszy.

(21-05-2011 23:47 )Kern3l Wrote:  O, a jak Ty porównujesz ogólnie W2 do ME2 (jeśli grałeś w dwójkę), ze szczególnym uwzględnieniem porównania dopracowania pracy kamery w dialogach itp.?

Oczywiście że grałem w ME2 - całe 38 razy - wycisnąłem z tej gry 90% (tych 10% zapewne nigdy nie odnajdę może ich nie ma ale wydaje mi się że coś jeszcze jest do odkrycia, mam takie przeczucie :D)

Wg mnie co do dialogów to W2 sssssssie czemu? Kilka razy miałem akcje że miast mojego bohatera było widać ścianę lub wnętrze pobliskiego kufra, o ile nie ma to wielkiego znaczenia dla samej gry - to wnerwi jak jasna cholera.

Heh, ja miałem raz zbliżenie na krągłości Triss ;> W sumie jeśli chodzi o przeszkadzające tekstury - to jest problem. Chyba nawet w W1 (i wielu innych grach) jak tekstury były zbyt blisko gracza, to stawały się (pół)przezroczyste.

(22-05-2011 00:02 )Mide Wrote:  Ogólnie w ME 1 i 2 jedyne co mnie bolało to to że czasem wleciałem w ścianę i wyjść z niej nie mogłem. W wiedzminach mi się to nie zdarzyło ALE, kamera świruje w dialogach i często gęsto w walce. Zwłaszcza nie rozumiem czemu mając kogoś namierzonego Geralt czasem biegł z kontynuacją combosa w przeciwnym kierunku na kogoś innego co powodowało zawirowania kamery - a jeśli jeszcze spamowałem przy tym LPM to zdarzyło mi się raz że Geralt wyglądał jakby nie wiedział w którą stronę podbiec to rush na jedną osobe a to rush za plecy w drugiego wojaka.

Osobiście wole ME ale nie jestem tutaj obiektywny bo po prostu się "zakochałem" w fabule z ME a Wiesia tylko lubię :P

W walce mi się nie zdarzyła błędna praca kamery, ale zdarzyło mi się dwukrotnie zwisnąć w ścianie. Ech, bugi.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
22-05-2011 00:25
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Zwaniec Offline
*

Hm... LP z Wiedźmina 2 jest niezwykle trudne do oglądania... zwłaszcza jeśli samemu się gra w tą grę. Produkcja jest na tyle nieliniowa iż trudno siąść sobie wygodnie przed monitorem i zobaczyć "jak to inni przechodzili tą produkcję i reagowali na przedstawione wydarzenia i sytuacje które ja doświadczyłem", gdyż może się okazać, że będziemy oglądać niemal zupełnie coś innego, a tym samym zepsujemy sobie część zabawy w której to sami mogliśmy jeszcze kiedyś uczestniczyć. No, chyba, że ktoś nie zamierza w Wiedźmina 2 w ogóle grać, ale to już inna para kaloszy (dodatkowo zbyt niebezpiecznie zbliżamy się do nazbyt "filozoficznego" tematu pod tytułem "czego oczekuję od LP" ).
10-06-2011 21:08
Sworson Offline
*

Krótki ten Wiesiek. Caldern87 skończył go w 59 partach.

(This post was last modified: 16-06-2011 06:35 by Sworson.)
16-06-2011 06:34
Zwaniec Offline
*

Lodzik69 zakończył drugiego Wieśka w 48 odcinkach :) ...

Długość video naprawdę różna (na ogół około 20 minutowa).

Z drugiej zaś strony, Toegoff jest jeszcze w akcie II na odcinku numer 74 (średnia długość to 15 -20 minut).

Z tego można wnioskować, że wiele zależy od tego jak kto gra, a sama produkcja CD PROJEKT Red nie jest aż taka krótka :cool: ...
16-06-2011 20:16
punio7 Offline
*

Gry z serii Might and Magic nie były krótkie, a one wymagało ponad 300 części.

[Image: 88440151.gif]
16-06-2011 20:34
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Wiedźmin 1. Selevan 14 4.880 22-04-2012 20:09
Last Post: Infelicity

Forum Jump:

User(s) browsing this thread:
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5