TheKonZeb

{socialsites}
|
RE: Czytacie... a może piszecie?
No ja mam wiele pomysłów i zamierzam niedługo jakoś je połączyć i zrealizować. Niewiem jak się to uda no ale zobaczymy.
|
|
24-06-2011 10:53 |
|
Sheeste

{socialsites}
|
Aktualnie jestem w trakcie pisania czterech powieści. Dwie z nich to swego rodzaju fantastyka, trzecia zaś oparta jest na faktach historycznych. Ostatnia i zarazem czwarta to przelane i lekko zmodyfikowane na wzór książki przygodowej wspomnienia mojej babci z wojny. Prawdopodobnie niedługo, którąś z wymienionych skończę. Jednym z mych skromnych marzeń jest wydać, którąś z prac. Pytanie tylko czy to się ziści.
(This post was last modified: 26-06-2011 00:12 by Sheeste.)
|
|
26-06-2011 00:11 |
|
Zwaniec

{socialsites}
|
W życiu nie porywałbym się na napisanie czegoś co mógłbym nazwać więcej niż "opowiadaniem" (wyraz ten nie jest przypadkiem w cudzysłowie). Co prawda kilka lat wstecz człowiek coś napisał, jednak zawsze było to, co najwyżej, średnich lotów fan-fiction lub z pogranicza. W żadnym momencie "procesu twórczego" nie widziałem w sobie chociażby "cienia Masłowskiej" ;) ...
Dla mnie, moje pisanie, to jedynie inna forma wyrażania myśli i bardzo często dobra zabawa (zwłaszcza gdy zdarzy się iż wykreowany świat i bohaterowie zaczynają "żyć własnym życiem" ). Nigdy nie myślałem, w tym aspekcie, o czymś więcej.
Odnośnie czytania, to staram się (w miarę wolnego czasu) zaliczać co ciekawsze pozycje z gatunków fantastyki (Sapkowski - opowiadania i saga o Wiedźminie; Zelazny - kroniki Amberu; Pratchett - seria Świata Dysku), (rosyjski) kryminału, sensacji (Dan Brown - "Anioły i Demony", "Kod Da Vinci", "Cyfrowa Twierdza" ) czy science-fiction (Crichton - "Park Jurajski" i "Zaginiony świat" ).
(This post was last modified: 02-07-2011 21:37 by Zwaniec.)
|
|
02-07-2011 21:21 |
|
dekalok
{socialsites}
|
Ja piszę przepisy prawda, na różne potrawy, bigos, schabowy.
|
|
05-07-2011 12:14 |
|