Post Reply 
Terraria - czyli drugi MineCraft
Author Message
Mide Offline
*

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft
Dla mnie dalej to jest nic, to samo co dodanie wilków w pewnym momencie w Minecrafcie. Nie rozbudowało to zbytnio gry, a jeszcze wcześniejszy update (czekaj sobie otworzę nawet żeby potem nie było że nie wiem o czym mowa) - nie wniósł prawie nic do rozgrywki, naprawił kilka błędów, zmienił kilka wartości no i ok tutaj im oddam co ich - "The game window is now re-sizable while in windowed mode".

Ale oba te update'y nie wnoszą do rozgrywki nic ciekawego czym można by się zająć więcej niż 5 minut (chociaż nie bo żeby do niektórych dojść trzeba "zmarnować" więcej czasu na dobicie się do nich).

Ale okej mój błąd dostaliśmy coś więcej niż social items - tyle że w dalszym ciągu nie jest to "żwawe rozwijanie" i w dalszym ciągu - imo - gówno to daje graczom.

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
17-06-2011 21:41
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MugoX Offline
*

(17-06-2011 21:41 )Mide Wrote:  Dla mnie dalej to jest nic, to samo co dodanie wilków w pewnym momencie w Minecrafcie. Nie rozbudowało to zbytnio gry, a jeszcze wcześniejszy update (czekaj sobie otworzę nawet żeby potem nie było że nie wiem o czym mowa) - nie wniósł prawie nic do rozgrywki, naprawił kilka błędów, zmienił kilka wartości no i ok tutaj im oddam co ich - "The game window is now re-sizable while in windowed mode".

Ale oba te update'y nie wnoszą do rozgrywki nic ciekawego czym można by się zająć więcej niż 5 minut (chociaż nie bo żeby do niektórych dojść trzeba "zmarnować" więcej czasu na dobicie się do nich).

Ale okej mój błąd dostaliśmy coś więcej niż social items - tyle że w dalszym ciągu nie jest to "żwawe rozwijanie" i w dalszym ciągu - imo - gówno to daje graczom.

Jeszcze czapka maga :P

W sumie masz rację. Brakuje mi prawdziwego wyzwania, być może nawet takiego z którym nie mógłbym sobie poradzić solo nawet zaopatrując się w cały ekwipunek mikstur.

W wielu grach gdy je ukończysz nie dostaniesz już absolutnie nic nowego. Tu, autorzy obiecali dodawanie zawartości (nie tylko tego co nie zdążyli wpakować do wersji 1.0 z powodu przyspieszonego wyjścia gry). Zdaje się że Re-logic jest otwarte na nowe propozycje co do ich gry, więc nie wykluczone że jeszcze będzie co porobić. Jednak obecnie, muszę Ci przyznać rację że nie za bardzo jest do czego wracać (Najwyżej grindowanie rzadkich przedmiotów, ale czy komuś to się podoba?)
17-06-2011 22:10
appareil Offline
*

Quote:W wielu grach gdy je ukończysz nie dostaniesz już absolutnie nic nowego.
Bo czymże są nowe doświadczenia czy satysfakcja z poznania całej historii, którą gra miała do zaoferowania, odkrycie zagadki, rozwiązanie tajemnicy, pokonanie zła, czy wręcz przeciwnie (o tak perfekcyjnie skomponowanych dziełach, jak produkcje ToT, nawet żal wspominać) w porównaniu do nowej zbroi w updacie. Niech żyje Terraria!
18-06-2011 02:22
Lavos Offline
*

Quote:W wielu grach gdy je ukończysz nie dostaniesz już absolutnie nic nowego.

A wiesz dlaczego zaczęto dodawać? Dano acziwmenty i DLC? Bo nie potrafią już zrobić gry, która będzie klimatem i rozgrywką przyciągnąć ponownie do monitora. A gracze tylko się wypinają i dają dymać.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
18-06-2011 11:27
TheKeFuPL Offline
*

Według mnie Terraria jest nędzną podróbką Minecrafta. W tej gdzie można uznać jest koniec gdy już wszystko zdobędziecie min. miecz świetlny to potem nie ma już sensu budować bo nie ma co i gdzie.
22-06-2011 18:55
punio7 Offline
*

To nie jest definicja nędznej podróbki, teraria miała własny pomysł jak zapełnić rozrywkę graczowi i go zrealizowała. Wg. mnie Minecraft powinien się sporo nauczyć od Terrarii.

[Image: 88440151.gif]
22-06-2011 19:24
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Falc00n Offline
*

Mimo wszystko wciąż stwierdzam, że budowanie w MC daje więcej radochy.
22-06-2011 20:00
Mide Offline
*

Fakt, faktem że Terraria ma swój koniec, podczas gdy Minecraft który jest czystym sandboxem którym można się zagrywać ile wlezie, końca nie ma. Owszem możemy mieć wszystko w MC ale dalej jesteś w stanie coś ciekawego wybudować czy wymyślić. Podczas gdy w Terrarii zwiedzisz wszystkie lokacje, zbierzesz najlepszy ekwipunek i rozwalisz wszystkie bossy, a potem przychodzi czas na "i co?" - "g...o!". Bo co możesz wybudować w grze 2d kiedy już skończą Ci się nowe surowce i crafty.

Tak czy siak boom na terrarię powoli znika, przynajmniej jakbym to nazwał "okres ekscytacji tą grą większość ma już za sobą".

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
22-06-2011 20:05
re4der Offline
*

Quote:Według mnie Terraria jest nędzną podróbką Minecrafta. W tej gdzie można uznać jest koniec gdy już wszystko zdobędziecie min. miecz świetlny to potem nie ma już sensu budować bo nie ma co i gdzie.
"Podróbka"? Nie porównuj każdej gry w której można budować i crafcić itemy do minecraft'a. Terraria to zupełnie inna gra:
Po pierwsze najważniejsza w terrari jest walka i zbieranie lepszego ekwipunku. W minecraftcie budowanie wielkich budowli i mechanizmów.
Style graficzne gier się znacznie różnią.
W terrari jest wiele przedmiotów których nie ma w minecraftcie, i vice versa.
W terrari świat nie jest nieskończony.
I tak dalej

Terraria o ile się nie mylę powstała jak jeszcze minecraft nie był tak popularny, a mimo wszystko uważasz że terraria jest podróbą minecraft'a, to wiedz że to samo można powiedzieć o minecrafcie.

A wysyp lp terraria wziął się z tego że znudzeni minecraft'em gracze(zczitowałem sobie wszystkie itemy i nie ma co robić...)przerzucili się na terrarie, która wydaje się do minecrafta podobna. I tu działa znany wszystkim syndrom minecraft'a.

Ja również próbowałem sił przy kręceniu terrari, ale dlatego że widzowie chcieli go zobaczyć. Nakręciłem kilka odcinków, ale zdobyłem trochę doświadczenia które staram się wykorzystać w następnym projekcie(przedtem robiłem gameplay'e i takie tam).
23-06-2011 21:01
punio7 Offline
*

Kolejny dowód na to iż Tararia to nie Minecraft: pewien poważny recenzent zamierza ją zrecenzować.

[Image: 88440151.gif]
28-06-2011 08:09
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 4.024 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft HoGar 119 32.246 19-01-2013 23:57
Last Post: amakuzax
Brick Terraria - Co o niej sądzicie? TheIntelPL 9 2.109 19-01-2013 23:49
Last Post: amakuzax
  Serwery Minecrafta, czyli 1000 i 1 sposobów na kasę od dzieci dosamek 11 3.653 13-06-2012 15:23
Last Post: Elwood
  Minecraft baku10x 15 4.693 18-04-2012 12:29
Last Post: Elwood

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5