Post Reply 
[b.o][na ślepo] Jedi Knight III: Jedi Academy
Author Message
one_worm Offline
*

[b.o][na ślepo] Jedi Knight III: Jedi Academy
Witajcie! :)
Oto kompletny let's play do Jedi Academy
http://www.youtube.com/playlist?list=PL7...ature=plcp (mam nadzieję, że dobrze wkleiłem link i wyświetla się playlista)

Jest to mój pierwszy let's play i dodatkowo zostanie jak jest. Pokazuje on jak się rozwijam i w jakim kierunku idę i jak mi idzie :)

Sam kanał i filmy zamieszczane tam będą grami starszymi, dlatego też wszystko będzie nazwane Kuźnia Retro.
Cóż mogę powiedzieć? Miłego seansu :) Wszelki uwagi, podpowiedzi, mile widziane :)

Coś więcej o grze:
Gra została wydana w 2003 roku, odniosła spory sukces. Nawet dzisiaj są ludzie, którzy chętnie grają w Jedi Academy(Zwane potocznie jk3), jak i Jedi Knight II(jk2). Możemy wcielić się w Jedi i kroczyć tą ścieżką do samego końca...albo... przejść na Ciemną Stronę mocy w trakcie gry i zobaczyć zupełnie inne zakończenie.
Dla fanów Gwiezdnych wojen- pozycja obowiązkowa, dla miłośników FPS... myslę, że i oni znajdą tutaj coś dla siebie.
Co oferuje nam gra? Radosną lupaninę na miecze świetlne ( Zarówno jeden, doprowadzony do mistrzostwa jak i np. krojenie przeciwników dwoma mieczami!). Zestaw Mocy tylko dopełnia stawkę! Zapraszam na seans... wejdź, obejrzyj i sprawdź, czy Moc jest w Tobie silna!
(This post was last modified: 04-08-2012 15:06 by one_worm.)
04-08-2012 15:01
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ADominacja Offline
*

RE: [b.o][na ślepo] Jedi Knight III: Jedi Academy
Mam wrażenie, że renderowanie zabija jakość obrazu, bo jest kiepska. Dźwięk i komentarz są bardzo dobre, długość odcinków już mniej.
05-08-2012 00:44
one_worm Offline
*

Długość odcinków? Mógłbyś doprecyzować? :)

I dzięki za uwagę odnośnie jakości obrazu, popracuję nad nią!
05-08-2012 01:50
Sworson Offline
*

Długość filmów, czyli 50 minutowe lub przekraczające godzinę są zbyt długie dla przeciętnego śmiertelnika. Optymalny czas to 15-20 minut. Jak przekroczy 30 minut to już jest w zasadzie maksimum. Ktoś, kto ma prywatne życie raczej nie obejrzy godzinnego materiału.
05-08-2012 06:49
Gik Offline
*

No dobra. Ponieważ Jedi Academy jest jedną z moich ulubionych gier, obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Obserwacje mam takie:

+ Nie wymuszasz formatu 16:9 - w przypadku starszych gier jest to całkowicie zbędne.
+ Głos jest w porządku, nie drażni.
+ Przez większość czasu mówisz płynnie i trzymasz się tematu, tj. gry i samego zagrajmy.
+ Dokładnie pokazujesz i objaśniasz mechanikę gry
+ Starasz się, żeby nie było niezręcznego milczenia w czasie trwania filmu.
+ Dobrze znasz grę, wiesz co masz robić, nie ma bezsensownego krążenia po lokacjach i zastanawiania się co dalej.
+ Subtelny humor. Nie starasz się być na siłę zabawnym.
+/- Wyglądasz na osobę obeznaną w świecie Gwiezdnych Wojen. Wypadałoby to wykorzystać i zarzucić czasami jakąś ciekawostką. Porównać przedstawianą historię z filmami, czy książkami.

- często powtarzasz informacje o grze (gra wydana w 2003 r., odniosła sukces blablabla gra wydana w 2003 r. itd.). Może byłeś spięty podczas nagrywania?
- mam wrażenie, że próbowałeś mówić za szybko, przez co czasami gubiłeś wątek.
- Animacja ci przycina.
- Kolory w twoim zagrajmy są jakieś... dziwne. Może powinieneś w przyszłości pobawić się z renderowaniem i spróbować jakichś innych opcji? Jestem pewien, że co poniektórzy użytkownicy forum będą w stanie ci doradzić, jakich opcji używać.
- Kata jest dla lamerów :(
- Albo włącz podpisy w filmach, albo odpuść sobie komentarz w czasie cutscenek. Twoje gadanie czasami uniemożliwia śledzenie fabuły.
- Niepotrzebnie pomijasz wprowadzenia do misji.
- Nie wiem jakie zdanie mają o tym inni, ale dla mnie odcinki powinny trwać maksymalnie 20 minut. Łatwiej sobie rozplanować oglądanie danej serii. Blisko godzinne materiały to gruba przesada.
- Rozumiem, że robisz zagrajmy po raz pierwszy i chcesz, żeby wszysko wyszło jak najlepiej, ale nie musisz co chwila o tym wspominać :P

Ogólnie nie jest źle. Popraw jakość obrazu, to będzie całkiem dobrze.

[Image: aqI8D.jpg]
05-08-2012 10:25
one_worm Offline
*

W kolejnych odcinkach nie ma już wspominania o tym, iż robię po raz pierwszy zagrajmy :P

Tak, Kata jest dla lamerów, poke pro, ale na singlu poke nie działa :D

Dzięki za hint odnośnie długości odcinków, będę zatem robił odcinki po 20-30 minut :) (kolejnej serii).
Tak właśnie w późniejszych częściach nie przerywam wprowadzenia :P I postaci rozmawiają, fabuła się toczy, ja zaś nie wcinam się w cut-scenki etc. i milczę taktownie :D

Dzięki Gik, Swarosnie oraz Adomionacji za podpowiedzi :)
Szczególnie Gikowi za piękne "wyplusowanie" i "wyminusowanie" wszystkiego :D
05-08-2012 11:26
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [+12] [na ślepo] Left4Mario [Left4Dead 2](3 odcinki) Mankom 7 2.779 27-09-2013 21:29
Last Post: Mankom
  [+16] [na ślepo] Sleeping Dogs (14 odcinków) faroxim 3 1.546 29-07-2013 16:49
Last Post: faroxim
  [+3] [Na ślepo] Element4l (9 odcinków) Zagrywki 3 1.538 16-07-2013 00:30
Last Post: Roofix
  [+18] [Na ślepo] Total Overdose (11 odcinków) Tectologic 2 1.353 29-05-2013 16:33
Last Post: Tectologic
  [+12] [na ślepo] Prince of Persia: Piaski Czasu (24 filmów) Wilczyca 2 1.311 31-10-2012 08:31
Last Post: Wilczyca
  [18+] [na ślepo] Wiedźmin 2 ER Zabójcy Królów (35 Odcinków) ogm 11 3.965 17-09-2012 15:50
Last Post: ogm
  [15+] [Na ślepo] Cat Mario (4 Odcinki) MrRudy900 5 1.948 10-08-2012 23:16
Last Post: MrRudy900

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5