Kaled

{socialsites}
|
|
12-07-2012 20:25 |
|
Kefrus

{socialsites}
|
RE: Koniec RockAlone2k?
Dzięki :3
Quote:Istnieją pewne ograniczenia praw autorskich. Zasadniczo prawo autorskie nie chroni na przykład pomysłów ani faktów. Ponadto prawo zezwala na niektóre sposoby wykorzystania materiałów chronionych prawem autorskim. Oznacza to na przykład, że zezwolenie właściciela praw autorskich nie jest niezbędne w przypadku wykorzystania jego dzieła w filmie. Dokładny charakter tych wyjątków w ochronie praw autorskich zależy od przepisów prawnych obowiązujących w danym kraju. W Stanach Zjednoczonych najważniejszym wyjątkiem jest tzw. dozwolony użytek. W Wielkiej Brytanii obowiązują wyjątki związane z dozwolonym wykorzystaniem na potrzeby recenzowania dzieł i informowania o nich w mediach. W Brazylii wyjątki są szczegółowo zdefiniowane i obejmują cytowanie z podaniem źródła lub wykorzystywanie krótkich fragmentów do użytku osobistego.
A jak jest w Polsce? Czy jest Fair Use lub jakiś tego odpowiednik?
Dobra, mam.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dozwolony_u%C5%BCytek
(This post was last modified: 12-07-2012 20:41 by Kefrus.)
|
|
12-07-2012 20:28 |
|
MrChmielOO
{socialsites}
|
http://www.youtube.com/watch?v=S7yNCh86G...r_embedded
Zmienił tytuł i wyłączył komentarze, szła w nich niezła krytyka i Roczek się speszył:)
I ten opis:)
"Autorem pomysłu jest ZuyKefrus - dziękuję bardzo, człowiek nigdy nie wie gdzie znajdzie sojuszników i ludzi twórczych. Przykro mi, ze musiałem Twój film zablokować, ale kopiowanie cudzego filmu bez zgody autora... no sam wiesz.
Szczerze, to ja już nie mam żadnych pretensji do Shoguna. Są gorsze rzeczy niż kilka odrobinę błędnych opinii (według mnie) trzeba ruszać dalej.
Przyznam, że vlog o Ameryce jest całkiem udany."
Rockalone: Zaraz jadę do Krakowa, dzisiaj cały dzień spędziłem na komisariacie i nie wyrobiłem ze wszystkimi planami
Przed chwilą z live'u
(This post was last modified: 12-07-2012 20:35 by MrChmielOO.)
|
|
12-07-2012 20:32 |
|
RED

{socialsites}
|
@up
zgłaszaj i tyle :)
|
|