Daruje już sobie pisanie tego co było pisane (że to skur*****two okradać dzieci itp.)
Więc od razu przejdę do konkretów:
1. skoro kolega skkf'a zdekompilował kod i wie gdzie wysyła dane powinien napisać do firmy hostującej i YouTube aby zabezpieczyła dane ponieważ istnieje podejrzenie przestępstwa i podrzucić screeny itp. i sprawę zgłosić na policje bo nie trzeba być poszkodowanym i jak mi się wydaje takie sprawy powinny być ścigane z urzędu.
2. Skoro KTOŚ oferował im Ddos za promowanie trojana (nie
keylogera ) i to Ddos'owanie live które raczej mają dobre serwery więc musiał mieć w mieć jakieś zaplecze (może botnet) i tu przydało by się jeszcze przeszukać kod bo możliwe że zainfekowane komputery należały do botnet'u (mowa była o atakach Ddos a nie Dos, [url]
http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS[/url] , więc ta sieć powinna się opierać na rozproszonym ataku)
3. bunny_kou niestety, ale nieświadomie zorganizowałaś Ddos na ten forum wrzucając screeny z forum z niewymazanym linkiem, teraz masa osób wchodzi na to forum i serwer siada. Takie wpadki zdarzają się nawet TVP (ACTA i strony rządowe). Ale myślę, że lepiej na to forum nie sprowadzać spamu, niech zostanie tam skąd się wzięło, czyli YouTube.
5. Co do kont może i hasła nie były zmieniane, ale przyjmując że grupa docelowa to ok 15 lat to można przyjąć że raczej wszędzie mają takie samo hasło i login np. na email przychodzi cała korespondencja o rejestracji kont (z loginem i często z hasłem) co daje przy około 50%-75% dostęp do kont takich jak allegro YouTube Facebook (paypal, banki raczej mają dodatkowe zabezpieczenia), a o tym co się może stać nie muszę mówić.
6. Oczywiście w związku z powyższym może się pojawić kilka osób, które będą mówiły, że gdzieś w internecie jest publicznie podana baza żeby zobaczyć i żeby zobaczyć czy nasze konto tam jest. Więcej tu
http://niebezpiecznik.pl/post/atak-ktory...ego-konta/ przed takim czymś Youtuberzy powinni przestrzec swoich subskrybentów.
Mam nadzieje, że obaj panowie zgłoszą się na policje, bo taki przyznawanie się na forum to mało im da.