ErykCoa
{socialsites}
|
Co oznacza brak ocen/komentarzy?
Witam.
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum podam swoje motywacje przystąpienia do niego. Są one proste, mianowicie szukałem forum skupiającego polskich let's play'erów, na którym panowałby przynajmniej umiarkowany poziom kultury.
Pytanie raczej proste, choć chciałbym je rozwinąć. Od pewnego czasu zaobserwowałem zmniejszona aktywność widzów (moich oczywiście, bo do danych innych kanałów nie mam dostępu). Aktywność pod względem łapek i komentarzy. Co dziwnego zdecydowanie więcej osób zaczęło oglądać materiały do końca oraz ilość wyświetleń również wzrasta. Łapki w dół pojawiają się sporadycznie (oceniałbym raz na 30 w górę). Oznacza to, iż moje materiały są nijakie?
Pragnąłbym przedstawić jeszcze jedno spostrzeżenie, luźno związane z powyższym pytaniem. Oceny negatywne liczone są do "całkowitego zaangażowania" w karcie analityki. Liczone są tak samo jak komentarze, czy oceny pozytywne. Przypuszczalnie również oceny negatywne "podbijają" nasz filmik.
Łatwo zauważyć, że lepiej pozycjonowane są kanały początkujących, które na początku prezentowały materiały fatalnej jakości i z czasem ich jakość polepszyła się do rangi przeciętnej, niż kanały osób tworzących od samego początku filmiki przeciętne i z czasem nieznacznie lepsze.
Nie mam pojęcia po co tę teorię zaprezentowałem, ale jakoś miałem ochotę podzielić się tą myślą.
PS: Ten post przypomina bardziej zamierzony monolog niż dialog, ale tak bywa, gdy jest się let's play'erem. ;)
|
|
10-03-2013 22:28 |
|
GTOqw
{socialsites}
|
RE: Co oznacza brak ocen/komentarzy?
(10-03-2013 22:28 )ErykCoa Wrote: mianowicie szukałem forum skupiającego polskich let's play'erów, na którym panowałby przynajmniej umiarkowany poziom kultury.
Więc dobrze trafiłeś ^__^
Co do Twoich spostrzeżeń: mogę powiedzieć że poniekąd mam podobną sytuację tyle że w nieco innej skali. Zresztą każdy tak ma^^ Ogarnij takiego np. JJJokera, którego filmiki z Minecrapa miewały i po 500k, a nawet ponad milion gdzie seria seria np. z Sonikiem lub Tombą oscylowała w granicy 50k...
Jaki to nasuwa wniosek? Skończyłeś nagrywać coś popularnego? Gra, dla której widzowie Cię subskrybowali? U mnie np. filmy z Pokemonami śmiało dochodzą do tych 500wyś (co na moją ilość widzów i tak jest dobrym wynikiem), a filmy z Harrym Potterem lub Gunstar (taki praktycznie nie znany platformer) dochodzą do ok. 200. Co do łapek - napisz w adnotacji jakiś w miarę sensowny i zabawny tekst, a łapki będą. Zauważ, że Twoim problemem są prawdopodobnie gry, które dobierasz (te znane są chętniej oglądane - nic dziwnego) Dla mnie to jednak też kłopotliwa sytuacja, gdyż chciałbym pokazać moim widzom coś innego niż Pokemony XD Mimo tego - nie narzekam. Aha - i w filmach gdzie masz mniej wyświetleń jest większy procent utrzymania uwagi odbiorcy, gdyż... większość ludzi, które to obejrzało to Twoi widzowie - bo chyba nie myślisz, że wyświetlenia idące "z zewnątrz" to mniejszy kawałek tortu?
Pozdrawiam
Bysiorowy Mistrz ma swojego deviantArta! Patrzeć i podziwiać!
http://gotetho.deviantart.com/
|
|
11-03-2013 05:42 |
|
TomGraSobie
{socialsites}
|
Innominatus Wrote:To się nazywa syndrom Huśka.
Co masz dokładnie na myśli?
|
|
12-03-2013 09:45 |
|
Wasyl
{socialsites}
|
(12-03-2013 09:45 )TomGraSobie Wrote: Innominatus Wrote:To się nazywa syndrom Huśka.
Co masz dokładnie na myśli?
Moim zdaniem, @Innominatus chce powiedzieć to, że Husiek nie oferuje nic specjalnego oprócz gadania. Czyli po prostu nuda :P Ale też każdy ma inny gust i niektórzy lubią takie odcinki. Sam osobiście nie przepadam :)
(12-03-2013 09:18 )Hawkins006 Wrote: Nie przejmuj się brakiem komentarzy tylko rób to co robisz jak najlepiej potrafisz :)
No właśnie, trzeba robić swoje, a jak dobrze to robisz ( w twoim przypadku widać, że się całkiem nieźle starasz) to na pewno komentarzy będzie przybywać z każdym AKTYWNYM widzem :P
"Sukces budowany własnymi rękoma, smakuje podwójnie."
(This post was last modified: 12-03-2013 15:14 by Wasyl.)
|
|
12-03-2013 15:11 |
|