Poll: Z kim następny wywiad?
This poll is closed.
człowiekzwyzyn 55.56% 15 55.56%
MrJagged99 7.41% 2 7.41%
VVitchaven 37.04% 10 37.04%
Total 27 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Post Reply 
"Pogadajmy z" - co dalej?
Author Message
Gik Offline
*

RE: "Pogadajmy z" - co dalej?
Akurat ja i Kaszubiak mamy teraz mały "kryzys" jeżeli chodzi o oglądanie zagrajmy, więc póki co, to raczej nie będziemy robić tego typu przedsięwzięć. Ale pomyślimy. Większy problem widzę w tym, że my obydwaj (a już w każdym razie na pewno ja) raczej nie nadajemy się do robienia wywiadów. Języki nam się plączą. Pamiętajcie, że to, co powstało na YT, to jest kanał FORUM zagrajmyw.pl, więc mogą go tworzyć wszyscy użytkownicy. Za moją zgodą oczywiście, hue, hue.

Bungo dostał od nas propozycję wywiadu, nie odezwał się. Musiały to być jego "ciche dni".

@Tadeo
Quote:Pogadajcie z młodszymi Let's Play'erami..
I wyjść na tym jak DiscussionStudio? Nah, to już lepiej nic nie robić.

Heheh, już chyba nawet wiem, jak przeprowadzić wywiad z VVitchavenem...

[Image: aqI8D.jpg]
17-07-2011 15:27
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gimper Offline
*

Chętnie mógłbym taki wywiad przeprowadzić z którymś z Zagrajmerów jeśli tylko dostanę twoje błogosławieństwo Gik :)

[Image: t43eX.jpg]
17-07-2011 21:59
Gik Offline
*

Podeślij mi pytania, to w chwilach przypływu dobroci popatrzę na nie i pomyślę nad werdyktem.

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 17-07-2011 22:05 by Gik.)
17-07-2011 22:05
Roofix Offline
*

Jak do tego czasu załatwię sobie mikrofon - mogę też ? ;)
17-07-2011 22:17
undero Offline
*

Pogadajmy z powinno trwać bo dużo można się z tego dowiedzieć i nie tylko :P
17-07-2011 22:21
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Shinji-kun Offline
*

Wszystko zależy od osoby, z którą się rozmawia i pytań zadanych.
17-07-2011 22:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
undero Offline
*

@UP
Zgadzam się.
17-07-2011 22:30
Gimper Offline
*

(17-07-2011 22:05 )Gik Wrote:  Podeślij mi pytania, to w chwilach przypływu dobroci popatrzę na nie i pomyślę nad werdyktem.

Akurat pytania zależą od osoby z którą będzie przeprowadzany wywiad dlatego do pierwszego posta dodałem ankietę: z kim chcecie zobaczyć wywiad?

Zaproponowałem Człowieka z wyżyn, MrJaggeda i VVitchavena. Myślałem nad wywiadem z RagnarokiemPL ale on jakoś w najbliższych dniach wyjeżdża, nie będziemy zawracać mu gitary, może jak wróci :)

Jak sobie to wyobrażam i dlaczego wybrałem takie a nie inne osoby:
1.Człowiek z wyżyn - wywiad z nim chyba byłby najciekawszy - nie ujawnia on dużo informacji o sobie na YT, a jest sporo rzeczy o które można by go zapytać - jest też jednym z pierwszych polskich Zagrajmerów - LCSintrax który upiera się że był pierwszym polskim LPerem (jeżeli dobrze pamiętam) wrzucił pierwsze video 22 września 2009. CZW zrobił to trochę później (16 grudnia) ale nadal jest to już 1,5 roku działalności na polskiej scenie LP. Można by zapytać go o początki działalności, czym się kierował na początku etc.

2.MrJagged99 - dziwny przypadek. Ma ponad 600 filmów a nie uzyskał nawet 3000 widzów, prowadzi LP naprawdę ciekawie, ma doskonały głos do tego typu działalności (moim zdaniem). Miłośnik serii Resident Evil i ładnych dziewczyn - co jest przyczyną jego niskiej popularności? Dyskusja o tym mogłaby doprowadzić do ciekawych wniosków

3.VVitchaven - bez wahania można go nazwać legendą polskiej sceny LP - nie tyle jeżeli chodzi o jakość materiałów, chodzi o kontrowersje które są wokół jego osoby, spowodowane przede wszystkim przez... ekhm... wyrazisty styl prowadzenia lets playów. "Kurwa rozjebię was czereśniaki yeaaaaah" - czy tego chcą polscy widzowie? Czy VVitchaven jest świadom że oglądają go głównie osoby poniżej 16 roku życia? Czy w normalnym życiu jest taki jak to pokazuje na LP, czy po prostu prowadzi show? Dlaczego nie prowadzi Zagrajmy w starym stylu który wielu zdaniem był lepszy - zdecydowanie mniej przeklinania, więcej tłumaczenia i ogólnie gadał ciekawe rzeczy, w miarę upływu czasu zmienił się trochę w showmana który korzysta z jednego schematu. Poważna rozmowa z nim mogłaby wiele wyjaśnić.

Jak widzicie moje podejście do wywiadów jest zgoła inne niż prowadzili to poprzedni prowadzący - im wyszły luźne pogawędki, ja chciałbym raczej przeprowadzić rozmowy na nieco poważniejsze tematy, tak by były jak najciekawsze dla oglądającego. Niektóre pytania mogą być dla osób z którymi przeprowadzany jest wywiad nieco niewygodne, szczególnie jeżeli miało by chodzić np. o wywiad z VV.

Ku jakiej opcji ja się najbardziej skłaniam? Chętnie przeprowadziłbym wywiad z VV ponieważ bardzo chciałbym poznać odpowiedzi na kilka pytań które przytoczyłem w tym poście jak i kilka innych których nie zdradziłem. Jednak do tworzenia Zagrajmy w zainspirował mnie CZW, i dużo bardziej interesują mnie jego początki, jak mój guru radził sobie na starcie jego działalności, jak wyglądała polska scena LP w 2009 roku, kogo wtedy oglądał itp. - dlatego mój głos w ankiecie oddaję na Człowieka z wyżyn.

Na głosowanie macie 4 dni, zastanówcie się kogo chcecie pomęczyć i kliknijcie co trzeba :)

18-07-2011 01:30
Vic83 Offline
*

Zagłosowałem na człowieka z wyżyn. Dlaczego? Jest on według mnie jednym z kilku polskich let's playerów kompletnych,
Co charakteryzuje let's playera kompletnego? Osoba taka powinna posiadać dobry głos, charyzmę, być dobrze przygotowana pod względem merytorycznym (znać gry, z jakich tworzy materiały) oraz mówić składnie i ciekawie. Mile widziana jest także oryginalność w doborze gier.

MrJagged też zna się na rzeczy i warto z nim będzie porozmawiać w następnej kolejności.

Co do VVitchavena, mam mieszane odczucia. Jego styl jest specyficzny, ale jednak trochę zbyt przewidywalny jak na mój gust. Nie robię z tego problemu, zwyczajnie wystarczająco wiele wulgaryzmów słyszę na co dzień, bym potrzebował delektować się nimi podczas oglądania let's play'ów. Nie da się ukryć, że VV jest osobą znaną i mającą swoje dość kontrowersyjne opinie na pewne tematy (nie odnoszę się w tym momencie do ich słuszności), więc rozmowa z nim mogłaby być ciekawa.

Chętnie posłuchałbym także rozmowy z manogame, RagnarokPL, a z mniej znanych z gościem o nicku HUSARdpl, który nagrywa od stycznia, komentuje płynnie i ciekawie, ma olbrzymią wiedzę o grach, z których tworzy zagrajmy (polecam obejrzeć zagrajmy we Flashback, żeby przekonać się, że mam rację) i ma zaledwie... 31 widzów (a podobno 3000 to mało :)).
18-07-2011 10:02
Gimper Offline
*

Póki co wywiad z CZW wydaje się najbardziej prawdodpodobny więc przygotowałem przykładowy zestaw pytań, oczywiście może ulec zmianie.
Quote:1.Skąd się wziął twój nick człowieku z wyżyn, czy to jakaś wariacja od nazwiska, może pseudonim nadany przez kolegów a może pierwsze co przyszło ci do głowy gdy zakładałeś konto w serwisie YouTube?

2.Natchnieniem do tego byś zaczął kręcić let's playe był, jak sam mówisz, kanał Kikoskia - jest to angielski let's player. No właśnie, czy pamiętasz jak dokładnie złapałeś bakcyla Zagrajmy? Która seria let's play tego użytkownika zainspirowała Cię do tego byś zaczął kręcić LP?

3.Dlaczego zdecydowałeś się jako pierwszą grę nagrać Mystic Towers? Nie jest ona bardzo znana, nie wygląda też na jakąś specjalnie dobrą produkcję, czy masz z nią może jakieś miłe wspomnienia? Jak to z tym jest?

4.Nasi widzowie na pewno ciekawi są czym kierujesz się wybierając gry do zrobienia Zagrajmy, w jakie są targetem twoich produkcji, dobór gier sugeruje raczej iż poszukujesz nieco starszych graczy, jak to wygląda w rzeczywistości?

5.Jak oceniasz swój dorobek po prawie 2 latach działalnosci jako Zagrajmer, czy uważasz że twoje materiały reprezentują dobrą jakość zarówno pod względem komentarza jak i jakości obrazu/dźwięku z gry? Czy jest coś co chciałbyś w swoich produkcjach poprawić?

6.Co sądzisz o ludziach którzy cię oglądają, jesteś zadowolony z publiczności czy raczej wolałbyś dyskutować o tym co robisz z trochę innymi osobami?

7.Czy może uchylisz nam rąbka tajemnicy, z czego w najbliższym czasie planujesz zrobić let's play, gratuluję ukończenia System Shocka 2. Co po New Vegas i Wario Land2?

8.Zagrajmerzy rzadko wypowiadają się o innych ludziach również robiących tego typu produkcje, dlatego chciałbym zapytać cię co sądzisz o niektórych ludziach którzy również okraszają gry swoim komentarzem głosowym:
Niezapominajka, RagnarokPL. JJayJoker możę jest jeszcze ktoś o kim chciałbyś wyrazić swoją opinię?

9.Skoro jesteśmy już przy ocenianiu Zagrajmerów chciałbym Tobie zadać jeszcze dość ważne dla mnie pytanie, co sądzisz o moich produkcjach? Nigdy nie ukrywałem że to twoje Spear of Destiny i Ultima 1 zainspirowały mnie do tworzenia Let's playów. Również oglądałem całe Aeons of Death które niestety usunąłeś, dlatego jestem ciekaw twojej opinii odnośnie let's playów twojego młodego padawana.

10.Ostatnie pytanie troche na rozluźnienie i bardziej osobiste - jakiej muzyki lubisz słuchać? Nie lubisz chwalić się swoim życiem osobistym na YouTube co jest zrozumiałe, właściwie wydaje mi się że spora część widzów nawet nie wie jak masz na imię, może opowiesz coś więcej o sobie?

18-07-2011 12:47
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5